Овај ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ ћете обожавати! Најједноставнији десерт који ће вас расхладити ових дана (РЕЦЕПТ)
Испред нас је дуго и топло лето, а безброј пута вентилатори и клима нису довољни да нас расхладе па многи жуде за смрзнутим.
И, није потребно да одете до продавнице како бисте појели хладан сладолед, већ за само пет минута можете да направите домаћи, а потребна су вам само четири састојка!
Овај сладолед од наранџе има све оно што од њега и очекујемо: кремаст је, сладак и хладан.
ОВАЈ ЗНАК У ЈУЛУ ће освојити судбински џекпот: Све иде као подмазано - БРДО ПАРА, СРЕЋЕ И ЉУБАВИ!
ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАКО - Најкраћа молитва која постоји, осам речи које помажу да свака ЖЕЉА буде ОСТВАРЕНА
У овом рецепту најбољи је обични пуномасни јогурт. Кремастији је и блажи од немасног јогурта, а без доданог шећера имамо већу контролу над резултатима. Делује или грчки или обични пуномасни јогурт. Смрзнути концентрат наранџе даје јачи укус воћке од сока или свеже наранџе. Важно је да отопите концентрат пре употребе јер ће иначе смеса бити прегуста. Кад је смеса прегуста, након што се смрзне, штапић се извуче и остави сладолед за собом.
Одмрзните концентрат тако што ћете га пре одласка на спавање ставити у фрижидер. Ако немате времена да чекате, измерите концентрат и затим га ставите у микроталасну на 15 до 20 секунди или док се не отопи. Имајте на уму да не желимо да концентрат прокува, па га загрејте само толико да се одмрзне и не више.
Калупи за сладолед вам у овом случају нису ни потребни! Силиконске посуде за лед, мале папирнате чашице или калупи за мафине обложени фолијом једноставне су замене. Улијте смесу у посуду и прекријте пластичном фолијом. Изрежите прорез преко средине сваког сладоледа и провуците штапић кроз прорез. То ће држати штапић на месту, а сладолед ће бити покривен.
Колико дуго да стоји у замрзивачу? Ово су густи и кремасти сладоледи, па оставите осам сати да се потпуно замрзну. Понекад је најтежи део израде сладоледа извадити их из калупа. Прво, знајте да се неки калупи лакше ослобађају од других. Ако мислите да је ваш калуп проблем, проверите друге могућности.
Састојци:
- 2/3 шољице (170 г) концентрата сока од наранџе, отопљеног
- 1/2 шољице (100 г) шећера
- 1 и пол шољице (340 г) обичног пуномасног јогурта
- 1/2 шољице млека
Рецепт:
Умутите концентрат поморанџе и шећер у великој посуди. Додајте јогурт и млеко те мутите док не постане глатко. Смеса ће бити густа попут смутија у боци или густог сока али са пулпом.
Улијте смесу за сладолед до линије пуњења калупа за сладолед или неколико милиметара испод врха алтернативне посуде (као што је мала папирната чаша). Ставите штапиће у калуп за сладолед и преместите у замрзивач.
Пребаците сладолед у замрзивач и замрзните без ометања минумум осам сати. Након што се замрзну, следите упуте произвођача за вађење сладоледа из калупа.
Држите остатке сладоледа у херметички затвореној врећици за замрзавање до два месеца.