УЉЕ СЕ НЕ ЗАДРЖАВА: Ево како да ПОХУЈЕТЕ и пржите, а да храна на крају НЕ буде МАСНА
Трик искусних домаћица
Уколико волите поховану храну, а не волите када се пуно уља задржи на тесту или пох маси, преносимо вам два рецепта како да похујте храну, а да не буде масна на крају.
Прашак за пециво или сода бикарбона
Један од начина за припремање идеалних уштипака и мекика је употреба соде бокарбоне или прашка за пециво, које ћете просејати заједно са брашном. На тај начин тесто неће упијати вишак масноће код пржења у дубоком уљу. Такође да тесто не би било масно, уље у коме ћете их пржити требало би да буде добро загрејано. Када је уље довољно загрејано, оно у тренутку затвара тесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.
КОШТА МАЊЕ ОД 200 ДИНАРА: Направите СМЕСУ са ДУБИНСКО ЧИШЋЕЊЕ фрижидера, заблистаће и замирисати
ЧАША ТОПЛЕ ВОДЕ УЈУТРУ ЛЕЧИ: Убрзава метаболизам, подстиче пробаву, смањује хроничан бол
Ракија
Проверен начин да тесто које пржите не упије много уља или масти јесте да док месите тесто у њега додате чашицу ракије. Када умутите брашно, јаја , млеко и остале састојке које користите за припрему, у све то додајте чашицу љуте ракије. Уштипци који ћете пржити у дубоком уљу неће покупити ни кап масноће. Ово је стари трик које су још наше баке користиле, али данас је помало заборављен. Не морате да бринете јер се укус ракије уопште неће осетити, а послужиће да тесто не буде превише масно. Уколико ипак желите да додате арому тесту, а у исто време искористите трик са алкохолом, можете додати исту меру рума.