ПОСНИ РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Направите ЋУФТЕ у парадајз сосу, а овај састојак је идеална замена за месо
Морате пробати!
Ако су вам је досадио стандардни посни мени, време је да испробате нешто ново! Посне ћуфте у парадајз сосу лако се спремају, а укус им је одличан!
Састојци за ћуфте
- 220 г ораха
- 2 кришке хлеба
- 3 кашике маслиновог уља
- вода по потреби
- 2 чена белог лука
- бибер
- со
- суви зачини по жељи
Састојци за сос
- 500 мл пасираног парадајза
- 1 главица лука
- Кашика уља
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/03/profimedia-0511061488.jpg?itok=53XpqcZn)
Само ДВА ПРСТОХВАТА овог зачина јачају имунитет, успоравају ЗГРУШАВАЊЕ КРВИ, прекидају главобољу
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/01/18/untitled-3.jpg?itok=diICbsVr)
ЈЕДНОСТАВНО и лако, као из ПЕКАРЕ - ПОСНИ ШТАПИЋИ од белог вина, брзо се СПРЕМАЈУ, а још брже ПОЈЕДУ (Рецепт)
Припрема ћуфти:
У сецкалици или блендеру самлети орахе и сипати у већу чинију. Кришке хлеба такође ставити у блендер и додати им згњечени бели лук, све самлети. Хлеб додати у млевене орахе и додати зачине. Додати воду и промешати да се добије густа смеса која може да се обликује. Од смесе правите ћуфте и ређајте на плех обложен папиром за печење. Ћуфте пећи у претходно загрејаној рерни, на 180 степени, пола сата. Након 15 минута од печењам ћуфте окренути.
Припрема соса:
На претходно загрејаном уљу пропржити лук. Након пар минута додајте пасирани парадајз у лук. Посолите по укусу. Када сос проври, смањите температуру и пустите да се крчка уз повремено мешеање.
Када су ћуфте готове, спустити их у сос и све заједно продинстати још неколико минута. Можете служити уз прилог као што је посна тестенина, кромпир пире или пиринач.