JEDNOSTAVNO i lako, kao iz PEKARE - POSNI ŠTAPIĆI od belog vina, brzo se SPREMAJU, a još brže POJEDU (Recept)
Odlčna ideja za sve koji poste!
Ovi posni štapići se brzo spremaju, a odličnog su ukusa! Mogu se služiti kao grickalice, ali i kao lagana večera uz jogurt i krem sir.
Srpski običaji nalažu STROGI POST - Sutra je Krstovdan, unesite u kuću ovo za ZDRAVLJE i blagostanje ukućana
DOKTOR PODELIO JEFTIN I BRZ RECEPT KOJI SPREMA SVAKOG JUTRA: Najzdraviji doručak čuva krvne sudove a pravi se sa ČOKOLADOM
Sastojci
- 200 ml ulja
- 200 ml belog vina
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 ravna kašika soli
- 1 žumance za premazivanje
- 1 kašika ulja za premazivanje
- susam, semenke, kim, mak (po želji)
Priprema
U jedna sud sipati ulje i belo vino, dodati prašak za pecivo, so i semnke (po želji). U to postepeno dodavati brašno i mesiti rukom ili varjačom dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da odstoji 10 minuta u frižideru.
Oklagijom razviti testo na debljinu od 1,5 do 2 cm, i nožem seći na dugačke trake. Dužinu oštapića daberite po svom ukusu. Svaku traku premazati umućenim žumancetom i uljem, te posuti susamom, semenkama, kimom ili makom po želji.
Peći na 200 stepeni, oko 20 do 25 minuta da štapići porumene. Štapići su sutradan još bolji, pa ih, nakon što se ohlade, držati u dobro zatvorenoj kutiji.