ЈЕДНОСТАВНО и лако, као из ПЕКАРЕ - ПОСНИ ШТАПИЋИ од белог вина, брзо се СПРЕМАЈУ, а још брже ПОЈЕДУ (Рецепт)
Одлчна идеја за све који посте!
Ови посни штапићи се брзо спремају, а одличног су укуса! Могу се служити као грицкалице, али и као лагана вечера уз јогурт и крем сир.
Српски обичаји налажу СТРОГИ ПОСТ - Сутра је Крстовдан, унесите у кућу ово за ЗДРАВЉЕ и благостање укућана
ДОКТОР ПОДЕЛИО ЈЕФТИН И БРЗ РЕЦЕПТ КОЈИ СПРЕМА СВАКОГ ЈУТРА: Најздравији доручак чува крвне судове а прави се са ЧОКОЛАДОМ
Састојци
- 200 мл уља
- 200 мл белог вина
- 500 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 равна кашика соли
- 1 жуманце за премазивање
- 1 кашика уља за премазивање
- сусам, семенке, ким, мак (по жељи)
Припрема
У једна суд сипати уље и бело вино, додати прашак за пециво, со и семнке (по жељи). У то постепено додавати брашно и месити руком или варјачом док не добијете глатко тесто. Оставити да одстоји 10 минута у фрижидеру.
Оклагијом развити тесто на дебљину од 1,5 до 2 цм, и ножем сећи на дугачке траке. Дужину оштапића даберите по свом укусу. Сваку траку премазати умућеним жуманцетом и уљем, те посути сусамом, семенкама, кимом или маком по жељи.
Пећи на 200 степени, око 20 до 25 минута да штапићи порумене. Штапићи су сутрадан још бољи, па их, након што се охладе, држати у добро затвореној кутији.