POSNI RUČAK ZA CELU PORODICU! Napravite ĆUFTE u paradajz sosu, a ovaj sastojak je idealna zamena za meso
Morate probati!
Ako su vam je dosadio standardni posni meni, vreme je da isprobate nešto novo! Posne ćufte u paradajz sosu lako se spremaju, a ukus im je odličan!
Sastojci za ćufte
- 220 g oraha
- 2 kriške hleba
- 3 kašike maslinovog ulja
- voda po potrebi
- 2 čena belog luka
- biber
- so
- suvi začini po želji
Sastojci za sos
- 500 ml pasiranog paradajza
- 1 glavica luka
- Kašika ulja
Samo DVA PRSTOHVATA ovog začina jačaju imunitet, usporavaju ZGRUŠAVANJE KRVI, prekidaju glavobolju
JEDNOSTAVNO i lako, kao iz PEKARE - POSNI ŠTAPIĆI od belog vina, brzo se SPREMAJU, a još brže POJEDU (Recept)
Priprema ćufti:
U seckalici ili blenderu samleti orahe i sipati u veću činiju. Kriške hleba takođe staviti u blender i dodati im zgnječeni beli luk, sve samleti. Hleb dodati u mlevene orahe i dodati začine. Dodati vodu i promešati da se dobije gusta smesa koja može da se oblikuje. Od smese pravite ćufte i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Ćufte peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, pola sata. Nakon 15 minuta od pečenjam ćufte okrenuti.
Priprema sosa:
Na prethodno zagrejanom ulju propržiti luk. Nakon par minuta dodajte pasirani paradajz u luk. Posolite po ukusu. Kada sos provri, smanjite temperaturu i pustite da se krčka uz povremeno mešeanje.
Kada su ćufte gotove, spustiti ih u sos i sve zajedno prodinstati još nekoliko minuta. Možete služiti uz prilog kao što je posna testenina, krompir pire ili pirinač.