Идеалан за куварице почетнице: Рецепт за савршене палачинке!
Исход је успех и сласт!
Младе куварице највише плаши страх од неуспеха, али са овим рецептом и потпуне почетнице ће бити на сигурном.
(ВИДЕО) НИКАДА ЛЕПШЕ ТЕСТО ЗА УШТИПКЕ: Пробајте овај РЕЦЕПТ за новогодишњи доручак!
КИСЕЛИ КУПУС КАО ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ! Савршени РЕЦЕПТ за ПРИПРЕМУ, а постоји само ЈЕДАН ТРИК!
Желите да спремите најукуснији роштиљ? Уз овај састојак биће КАО ЛЕСКОВАЧКИ
Састојци:
3 јаја
300 г брашна
500 мл млека или воде
2 кашике уља
на врх кашичице соли
1. Сипајте брашно у посуду, па додајте јаја и добро измешајте. Додајте млеко или воду. Затим додајте со и две кашике шећера, па добро једините, тако да смеса буде једнолична и без грудвица. Тесто не треба да буде превише густо, ако је потребно додајте мало киселе воде.
2. Тесто сипајте кутлачом у тигањ, у ком сте претходно загрејали неколико капи уља. Мало окрећите тигањ како би се смеса равномерно распоредила до ивица. Обрадите пажњу да не сипате превише смесе како би вам палачинке биле што тање.
3. Кад палачинка почне да се одваја од тигања, време је да је окренете на другу страну. Пеците је тако још око пола минута, па извадите на тањир.
4. Остало вам је још да их нафилујете по жељи - да ли ће бити слатке или слане, сами одучите. Било са кремом, џемом, орасима или старе добре са шећером.