СА ОВИМ ТЕСТОМ НЕМА ГРЕШКЕ: Од њега се прави БАШ СВЕ, обожаваћете га! (РЕЦЕПТ)
15.01.2022.
22:42
Коментари (0)
Постаните професионалац у прављењу пецива уз рецепт за лудо тесто
Са овим тестом нема грешке, направите га по рецепту испод и чувајте га у фрижидеру па када вам затреба од њега правите кифлице, погачице, лепиње...
Састојци:
ОНА ПОНОСНО НОСИ ВИШАК КИЛОГРАМА И СТРИЈЕ: "Ако си дебела не ваља, ако си смршала онда си млитава" - више хиљада ЖЕНА ЈЕ ПОДРЖАЛО
ОНА ПОНОСНО НОСИ ВИШАК КИЛОГРАМА И СТРИЈЕ: "Ако си дебела не ваља, ако си смршала онда си млитава" - више хиљада ЖЕНА ЈЕ ПОДРЖАЛО
ЧИСТИ СИНУСЕ У СЕКУНДИ: Корен ове БИЉКЕ ублажава симптоме ПРЕХЛАДЕ, грипа и помаже код упорног КАШЉА
ЧИСТИ СИНУСЕ У СЕКУНДИ: Корен ове БИЉКЕ ублажава симптоме ПРЕХЛАДЕ, грипа и помаже код упорног КАШЉА
- 1 коцка свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 250 мл млека
- 1 кг глатког брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 јајета
- 400 мл јогурта
- 50 мл уља
Припрема:
Измрвите квасац, додајте шећер папрелијте топлим млеком. Оставите 10 минута да се активира.
Брашно помешајте са прашком за пециво, посолите, додајте јогурт, уље, јаја и надошли квасац. Замесите глатко тесто. Оставите тесто на топлом покривено кухињском крпом да нараста једно 45 минута.
Након тога разваљајте тесто, обликујте пецива каква желите (нафилујте их) и пустите да се дижу још око пола сата. Пеците на 190 степени у загрејаној рерни око пола сата.