SA OVIM TESTOM NEMA GREŠKE: Od njega se pravi BAŠ SVE, obožavaćete ga! (RECEPT)
15.01.2022.
22:42
Komentari (0)
Postanite profesionalac u pravljenju peciva uz recept za ludo testo
Sa ovim testom nema greške, napravite ga po receptu ispod i čuvajte ga u frižideru pa kada vam zatreba od njega pravite kiflice, pogačice, lepinje...
Sastojci:
ONA PONOSNO NOSI VIŠAK KILOGRAMA I STRIJE: "Ako si debela ne valja, ako si smršala onda si mlitava" - više hiljada ŽENA JE PODRŽALO
ONA PONOSNO NOSI VIŠAK KILOGRAMA I STRIJE: "Ako si debela ne valja, ako si smršala onda si mlitava" - više hiljada ŽENA JE PODRŽALO
ČISTI SINUSE U SEKUNDI: Koren ove BILJKE ublažava simptome PREHLADE, gripa i pomaže kod upornog KAŠLJA
ČISTI SINUSE U SEKUNDI: Koren ove BILJKE ublažava simptome PREHLADE, gripa i pomaže kod upornog KAŠLJA
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 1 kg glatkog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer paprelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.
Nakon toga razvaljajte testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.