Врхунске САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Ово јело многи обожавају.
Пролеће је идеално време за сармице од зеља са мелевним месом, а ево како да их направите!
Потребно је:
- 2 струка младог лука
- 2 шаргарепа
- 300 гр мл. меса
- 3 кашике бареног пиринча
- 2 везе зеља
- суви зачин
- мл. бибер
- слатка мл. паприка
- 200 мл куваног парадајза
- 2 чена белог лука
- уље
Због ОВИХ свакодневних животних навика СТРАДАЈУ БУБРЕЗИ - Ево шта је потребно да промените
ХОРОСКОП ЗА 28. АПРИЛ: Ваге да се пазе ПРЕХЛАДЕ, Овнови љубоморе, а ОВАЈ ЗНАК ће данас највише да ужива
Припрема:
На уљу пропржити сецкан лук и рендану шаргарепу, па додати зачине - паприку, бибер, бели лук. Додати затим млевено месо и пиринач и све добро изједначити. У шерпу сипати 2 л воде, додати 1 кашичицу алкохолног сирћета. Зељо очистити од deblljeg дела дршке и опрати га. Један по један лист убацити у врелу воду и одмах вадити и стављати у хладну воду. Оцедити листове. Лист раширити на даску, на шири део ставити кашику надева, савити мало ивице и увити сармицу. Ређати у подмазан плех.
У већи лончић ставити кашичицу брашна, измешати куван парадајз и воду 1:1, додати мало уља и прелити сармице. Ставити у рерну на 220 степени Ц, пећи 50 минута да течност испари, али не у потпуности. Сервирати топло.