АКО ВОЛИТЕ ЋУФТЕ, ОВЕ ТРИКОВЕ МОРАТЕ ЗНАТИ: Комбинујте ДВЕ врсте МЕСА и додајте ОВО - укус је ПРЕЛЕП!
Да би биле меке, додајте овај састојак!
Ћуфте су укусно јело од млевеног меса, лука и зачина које нас веома асоцира на детињство и мамину кухињу. Ћуфте се праве тако што се прже или пеку на роштиљу, а у млевено месо се најчешће додаје поквашена средина хлеба, со, зрео или млади лук и јаје, након тога се млевено месо умеси, да се ћуфтице не распадну приликом припреме.
Познате наследнице на премијери: Колико вам треба да откријете ЧИЈЕ СУ ЋЕРКЕ?
ИДЕАЛНА УЖИНА! Штапићи са МАКОМ и СУСАМОМ - ОВАКВЕ још нисте ПРОБАЛИ! Ево КАКО да их НАПРАВИТЕ!
ТРУДНА У 47. ГОДИНИ - Најпопуларнија ГЛУМИЦА ће по ПРВИ ПУТ постати МАЈКА?! Папарацо фотке, дуго је КРИЛА!
У зависности од региона, додају се и различити зачини као што је першун, бибер, чубар или кумин. У зависности од рецепта, у млевено месо можете додати и пиринач, рендани кромпир или качкаваљ, а приликом пржења ћуфтице се претходно уваљају у брашно.
Како бисте припремили савршено укусне, ваздушасте и необичне ћуфте потребно је да обратите пажњу на следеће трикове супер домаћица.
Да би ћуфте биле сочне, месо од којег ћете правити је од посебног значаја. Пропорције су 60% свињског меса и 40% телетине. Али да би биле сочне обавезно мора да има и мало сланине. Други важан део рецепта за ћуфтице су зачини. Можете ставити бибер, кумин, лук, чубар.
СА ЊИМ ЖИВИ У ЛУКСУЗНОЈ КУЋИ: Звезда Гранда показала вереника - имају живот из снова! (ФОТО)
КРЕАТИВНО ИЗДАЊЕ ИЗ КУХИЊЕ: Волите брускете? Спремите их БРЗО и ЛАКО, а ево КАДА су најбољи!
СКИНУЛА СЕ ВОДИТЕЉКА ВЕСТИ! У ЧЕТВРТОЈ деценији је права БОМБА, а о ОВОЈ фотографији СВИ причају!
Да би биле меке, постоји још један састојак који бисте могли да додате у све остале састојке које стављате – пиво. Можда звучи чудно и да мислите да се пиво само конзумира са готовим ћуфтицама, али кад једном пробате, уверићете се да нисте погрешили. Када помешате млевено месо са зачинима и пивом, треба да оставите да лепо упију састојке. Најбоља варијанта је да оставите да одстоји у фрижидеру 1 дан. Ако правите ћуфте на роштиљу, треба да га добро угрејете преходно. Ако то не урадите, ризикујете да остану живе, а ако је роштиљ превише јак, изгореће споља, а унутра ће остати живе.
Да би биле меканије, док месите млевено месо за ћуфтице, ставите мало хлеба. Користите средину, а не кору, која је тврђа. Кад лепо замесите млевено месо са хлебом, оставите га да одстоји један дан на хладном, у фрижидеру. Тако ћете добити хомогену смесу која се приликом пржења неће распасти, него ћете добити округлу ћуфту.