ГУРМАНСКИ РИЖОТО! Богато јело од ПИРИНЧА и поврћа на 3 начина! Лагано, брзо а УКУСНО! (ФОТО)
Одушевићете се!
Пиринач је један од основних додатака сваком јелу, али је и поред тога права уметност савршено га скувати.
Рижото је увек добродошао као прилог уз разна јела, али може да буде и комплетан оброк. Ево неколико идеја за фантастична јела која можете брзо и лако да спремите.
ЗАБОРАВИТЕ СПОРТСКЕ НАПИТКЕ! Ево ШТА ТРЕБА да ПИЈЕТЕ да бисте се ОПОРАВИЛИ након ВЕЖБАЊА!
САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!
Рижото је увек добродошао као прилог уз разна јела, али може да буде и комплетан оброк. Ево неколико идеја за фантастична јела која можете брзо и лако да спремите.
Рижото је увек добродошао као прилог уз разна јела, али може да буде и комплетан оброк. Ево неколико идеја за фантастична јела која можете брзо и лако да спремите.
ПОТРЕБНО ЈЕ
200 г пиринча, 200 г парадајза, 20 г маслаца, мало соли, першун
ПРИПРЕМА
На маслацу продинстајте претходно опран пиринач, уз повремено додавање воде. Кад је напола динстан, додајте ситно сецкан парадајз и динстајте још мало. Пред крај зачините и поспите сецканим першуном. Ово јело можете да служите и хладно.
ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА СОЛИЛЕ ЛУБЕНИЦУ? Кад чујете разлог најновијег трика, одмах ћете пробати!
ДОКТОРИ ПОТВРДИЛИ: ЈАЈА нису непријатељ кардиоваскуларног система и од велике КОРИСТИ су за ЗДРАВЉЕ!
РИЖОТО СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНОМ
ПОТРЕБНО ЈЕ
250 г риже, 1 већа тиквица, 1 већа шаргарепа, 1 лук, мало уља, 100 г сланине, супа од поврћа, вегета, со, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Тиквицу нарежите на коцкице. Лук и шаргарепу, које сте претходно ситно насецкали, кратко пропржите па залијте са мало супе од поврћа и оставите да се динста. Кад тиквице буду мекане, додајте рижу и још супе од поврћа па оставите да се још динста. Сланину исецкајте на коцкице и кратко попржите у тигању без додавања уља, па кад порумени умешајте је у рижото. Додајте вегету, со и бибер по укусу, и уз повремено мешање и заливање супом од поврћа динстајте док рижа не омекша.
ХРОНО ПЛОЧИЦЕ ЗА 2О МИНУТА! Здрав оброк на корак од вас!
СОЧНО, МЕКАНО И УКУСНО: Бакине крменадле у сосу од павлаке и белог лука! (ВИДЕО)
ПИРИНАЧ С ПОВРЋЕМ
ПОТРЕБНО ЈЕ
Већа шоља пиринча, главица црног лука, 1 шаргарепа, 1 паприка, 200 г бораније, сецкани першун, суви биљни зачин, 3 шоље воде, 2 кашике путера, кашика маслиновог уља, со, бибер
ПРИПРЕМА
Исецкајте црни лук и шаргарепу на коцкице и пропржите на путеру и маслиновом уљу. Додајте сецкану паприку, суви биљни зачин, со, бибер и још мало динстајте. Убаците пиринач, налијте воду и кувајте на тихој ватри двадесетак минута. Пред крај кувања додајте сецкани першун.
НАЈБОЉИ КУЛИНАРСКИ ТРИК! Ево КАКО да вам ПАЛАЧИНКЕ увек буду МЕКАНЕ! (ФОТО)
ПОГАЧА КОЈА ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ! Фантастичног УКУСА, а лагано се СПРЕМА! (ВИДЕО)