SOČNO, MEKANO I UKUSNO: Bakine krmenadle u sosu od pavlake i belog luka! (VIDEO)
Neopisivno dobro!
Sigurni smo da se sećate ovog starog a provereno dobrog recepta. Bake, a i mnoge mame često umeju da pripreme ovo jelo, i da nikada ne dosadi ovaj istančan ukus mesa u savršenom sosu koji daje neku posebnu čar za nepce.
HRONO PLOČICE ZA 2O MINUTA! Zdrav obrok na korak od vas!
DA LI STE NEKADA SOLILE LUBENICU? Kad čujete razlog najnovijeg trika, odmah ćete probati!
Evo predloga kako da na veoma brz i lagan način napravite ukusan ručak za celu porodicu. Poslužite ih uz prilog po vašem izboru.
Od sastojaka vam je potrebno sledeće:
- 3 krmenadle
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- so, začin
- mleveni biber
- peršunov list
- ulje
Priprema:
1. Kremenadle izlupati i posoliti. Staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Kad voda bude isparila zapecite ih.
2. Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se pržile. U tu masnoću dodati pavlaku, malo vode pa dobro izjednačiti.
SJAJNO KUVATE ALI NISTE KREATIVNI? Evo kako da za KRATKO vreme napravite prelepu DEKORACIJU stola!
BACATE HRANU? SAVET svetski poznatog KUVARA može da PRODUŽI rok trajanja vaših NAMIRNICA!
3. U šerpu gde smo pržili krmenadle sipati oko 50 ml. ulja pa tu propržiti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega propržiti. Na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti ređi sos.
4. Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i mlevenog bibera.
Ostaviti minut-dva da krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list.
SADA JE NJIHOVO VREME: Kajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!
Prijatno!
Evo kako da znate da li da odabrate anticelulit kremu koja GREJE ili koja HLADI!