СОЧНО, МЕКАНО И УКУСНО: Бакине крменадле у сосу од павлаке и белог лука! (ВИДЕО)
Неописивно добро!
Сигурни смо да се сећате овог старог а проверено доброг рецепта. Баке, а и многе маме често умеју да припреме ово јело, и да никада не досади овај истанчан укус меса у савршеном сосу који даје неку посебну чар за непце.
ХРОНО ПЛОЧИЦЕ ЗА 2О МИНУТА! Здрав оброк на корак од вас!
ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА СОЛИЛЕ ЛУБЕНИЦУ? Кад чујете разлог најновијег трика, одмах ћете пробати!
Ево предлога како да на веома брз и лаган начин направите укусан ручак за целу породицу. Послужите их уз прилог по вашем избору.
Од састојака вам је потребно следеће:
- 3 крменадле
- 2 кашике брашна
- 2 кашике киселе павлаке
- 4 чена белог лука
- со, зачин
- млевени бибер
- першунов лист
- уље
Припрема:
1. Кременадле излупати и посолити. Ставити у шерпу, додати мало воде и уља и динстати на тихој ватри око 30 минута. Кад вода буде испарила запеците их.
2. Извадити крменадле и сачувати масноћу у коме су се пржиле. У ту масноћу додати павлаку, мало воде па добро изједначити.
СЈАЈНО КУВАТЕ АЛИ НИСТЕ КРЕАТИВНИ? Ево како да за КРАТКО време направите прелепу ДЕКОРАЦИЈУ стола!
БАЦАТЕ ХРАНУ? САВЕТ светски познатог КУВАРА може да ПРОДУЖИ рок трајања ваших НАМИРНИЦА!
3. У шерпу где смо пржили крменадле сипати око 50 мл. уља па ту пропржити брашно и додати издробљен бели лук па и њега пропржити. На крају додати размућену павлаку. Додати још воде и направити ређи сос.
4. Мало прокувати па убацити крменадле. Додати соли зачина и млевеног бибера.
Оставити минут-два да крменадле прокрчкају и на крају додати сецкан першунов лист.
САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!
Пријатно!
Ево како да знате да ли да одабрате антицелулит крему која ГРЕЈЕ или која ХЛАДИ!