GURMANSKI RIŽOTO! Bogato jelo od PIRINČA i povrća na 3 načina! Lagano, brzo a UKUSNO! (FOTO)
Oduševićete se!
Pirinač je jedan od osnovnih dodataka svakom jelu, ali je i pored toga prava umetnost savršeno ga skuvati.
Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog uz razna jela, ali može da bude i kompletan obrok. Evo nekoliko ideja za fantastična jela koja možete brzo i lako da spremite.
ZABORAVITE SPORTSKE NAPITKE! Evo ŠTA TREBA da PIJETE da biste se OPORAVILI nakon VEŽBANJA!
SADA JE NJIHOVO VREME: Kajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!
Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog uz razna jela, ali može da bude i kompletan obrok. Evo nekoliko ideja za fantastična jela koja možete brzo i lako da spremite.
Rižoto je uvek dobrodošao kao prilog uz razna jela, ali može da bude i kompletan obrok. Evo nekoliko ideja za fantastična jela koja možete brzo i lako da spremite.
POTREBNO JE
200 g pirinča, 200 g paradajza, 20 g maslaca, malo soli, peršun
PRIPREMA
Na maslacu prodinstajte prethodno opran pirinač, uz povremeno dodavanje vode. Kad je napola dinstan, dodajte sitno seckan paradajz i dinstajte još malo. Pred kraj začinite i pospite seckanim peršunom. Ovo jelo možete da služite i hladno.
DA LI STE NEKADA SOLILE LUBENICU? Kad čujete razlog najnovijeg trika, odmah ćete probati!
RIŽOTO SA TIKVICAMA I SLANINOM
POTREBNO JE
250 g riže, 1 veća tikvica, 1 veća šargarepa, 1 luk, malo ulja, 100 g slanine, supa od povrća, vegeta, so, biber, peršun
PRIPREMA
Tikvicu narežite na kockice. Luk i šargarepu, koje ste prethodno sitno naseckali, kratko propržite pa zalijte sa malo supe od povrća i ostavite da se dinsta. Kad tikvice budu mekane, dodajte rižu i još supe od povrća pa ostavite da se još dinsta. Slaninu iseckajte na kockice i kratko popržite u tiganju bez dodavanja ulja, pa kad porumeni umešajte je u rižoto. Dodajte vegetu, so i biber po ukusu, i uz povremeno mešanje i zalivanje supom od povrća dinstajte dok riža ne omekša.
HRONO PLOČICE ZA 2O MINUTA! Zdrav obrok na korak od vas!
SOČNO, MEKANO I UKUSNO: Bakine krmenadle u sosu od pavlake i belog luka! (VIDEO)
PIRINAČ S POVRĆEM
POTREBNO JE
Veća šolja pirinča, glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 paprika, 200 g boranije, seckani peršun, suvi biljni začin, 3 šolje vode, 2 kašike putera, kašika maslinovog ulja, so, biber
PRIPREMA
Iseckajte crni luk i šargarepu na kockice i propržite na puteru i maslinovom ulju. Dodajte seckanu papriku, suvi biljni začin, so, biber i još malo dinstajte. Ubacite pirinač, nalijte vodu i kuvajte na tihoj vatri dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte seckani peršun.
NAJBOLJI KULINARSKI TRIK! Evo KAKO da vam PALAČINKE uvek budu MEKANE! (FOTO)
POGAČA KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ! Fantastičnog UKUSA, a lagano se SPREMA! (VIDEO)