И МИРИСНО И УКУСНО: Бакине ГАЛЕТЕ какве још нисте пробали (а можете их правити и као МАФИНЕ!)
Уживаћете у сваком залогају.
Сигурно сте имали прилику да макар једном пробате галете, било куповне, било домаће. Међутим, нема сумње да су оне домаће увек укусније, нарочито када знате шта у њих стављате.
Ипак, многи немају апарат за прављење галета, што уопште не треба да брине. Овај рецепт можете да примените и у облику мафина, избор је на вама.
Бацате коре од лимуна и поморанџе, а кад видите КАКО могу да послуже - ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ!
"СВАЂАМО СЕ..." Софија Милошевић открила КАКО изгледа живот с Луком Јовићем - ОВО јој често ЗАМЕРА!
Девојка је отишла код лекара због КАШЉА, оно шта су јој открили ПРОМЕНИЛО ЈОЈ ЈЕ ЖИВОТ! (ФОТО)
Бакин колач са маслацем
Састојци:
2 цела јаја
130 гр брашна
50 гр маслаца
70 гр шећера
корица лимуна
1 ванилин шећер
апарат за галете
Припрема:
Умутити маслац са шећером и ванилин шећером, додати јаја, па поново умутити. Додати брашно са прашком за пециво, као и корицу лимуна.
Све добро изједначити. По пуну кашику вадити и ређати у апарат за галете и пећи да порумени.
Овај колач можете пећи и у калупима за мафине. Фантастични, дивни, мирисни и могу дуже стајати.
Бакин колач без маслаца
1. начин
- 5 јаја
- 550-600 гр брашна
- 150 мл. уља
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
2. начин
- 300 гр брашна
- 100 гр шећера
- 1/2 прашка за пециво
- 1 ванилин шећер
- 2 јаја
- 100 мл. млека
- корица лимуна
Ево како се прави: