I MIRISNO I UKUSNO: Bakine GALETE kakve još niste probali (a možete ih praviti i kao MAFINE!)
Uživaćete u svakom zalogaju.
Sigurno ste imali priliku da makar jednom probate galete, bilo kupovne, bilo domaće. Međutim, nema sumnje da su one domaće uvek ukusnije, naročito kada znate šta u njih stavljate.
Ipak, mnogi nemaju aparat za pravljenje galeta, što uopšte ne treba da brine. Ovaj recept možete da primenite i u obliku mafina, izbor je na vama.
Bacate kore od limuna i pomorandže, a kad vidite KAKO mogu da posluže - ODUŠEVIĆETE SE!
"SVAĐAMO SE..." Sofija Milošević otkrila KAKO izgleda život s Lukom Jovićem - OVO joj često ZAMERA!
Devojka je otišla kod lekara zbog KAŠLJA, ono šta su joj otkrili PROMENILO JOJ JE ŽIVOT! (FOTO)
Bakin kolač sa maslacem
Sastojci:
2 cela jaja
130 gr brašna
50 gr maslaca
70 gr šećera
korica limuna
1 vanilin šećer
aparat za galete
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja, pa ponovo umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, kao i koricu limuna.
Sve dobro izjednačiti. Po punu kašiku vaditi i ređati u aparat za galete i peći da porumeni.
Ovaj kolač možete peći i u kalupima za mafine. Fantastični, divni, mirisni i mogu duže stajati.
Bakin kolač bez maslaca
1. način
- 5 jaja
- 550-600 gr brašna
- 150 ml. ulja
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
2. način
- 300 gr brašna
- 100 gr šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 100 ml. mleka
- korica limuna
Evo kako se pravi: