ИТАЛИЈАНСКЕ БОЛОЊЕЗЕ: Само овако се спремају (РЕЦЕПТ)
02.11.2019.
19:00
Коментари (0)
Тако укусне!
Као и за сва јела и за ово постоје многе варијанте, али основа болоњеза је сос прављен од млевеног јунећег меса и парадајза којим се преливају шпагете.
ЗА БЛИСТАВ СЈАЈ: Намирница коју сви имамо у кухињи, учинитиће да ваша судопера буде као нова!
ЗА БЛИСТАВ СЈАЈ: Намирница коју сви имамо у кухињи, учинитиће да ваша судопера буде као нова!
Креће сезона слава: Ако нећете да намештај покупи мирис дима, ово урадите одмах чим гости оду
Креће сезона слава: Ако нећете да намештај покупи мирис дима, ово урадите одмах чим гости оду
Није свеједно чиме и како бришете: Корисни савети за чишћење ТВ екрана и даљинског управљача
Није свеједно чиме и како бришете: Корисни савети за чишћење ТВ екрана и даљинског управљача
Да би овај сос био јединствен у њега додајемо мирисе и ароме који га чине јединственим.
Ово је рецепт правих Италијанки које су га добиле од својих мајки и баки.
Састојци:
- 1 кг млевеног јунећег меса
- 1 главица црног лука
- 3-4 чена белог лука
- 2 конзерве парадајз пелата
- Пола литре парадајза у тетрапаку
- 3 каранфилића
- Шака исецканог свежег босиљка или кашика сушеног
- Кашика путера
- 2 кашике маслиновог уља
- Со и бибер по жељи
Припрема:
Лук исецкати и пропржити на маслиновом уљу и путеру док не постане стакласт. Додати млевено месо и ченове белог лука (не сецкати их) и све заједно пржити. Када је месо печено додати пелат и сок од парадајза, кафанфилић, со, бибер. Добро промешати па оставити да се кува још неко време. На крају кувања додати исецкани босиљак.
Пријатно!
Није само напитак: Киселу воду можете користити у домаћинству на ОВИХ 5 начина!
Није само напитак: Киселу воду можете користити у домаћинству на ОВИХ 5 начина!
СТАКЛО на вратима РЕРНЕ опет ће заблистати: Ево пар трикова који ће вам помоћи у томе
СТАКЛО на вратима РЕРНЕ опет ће заблистати: Ево пар трикова који ће вам помоћи у томе
ЖЕЛИТЕ ИСПЕГЛАН ВЕШ: Трик за веш машину који вам помаже у томе
ЖЕЛИТЕ ИСПЕГЛАН ВЕШ: Трик за веш машину који вам помаже у томе
ФЕНОМЕНАЛАН ТРИК: Како да знате да ли су јабуке које купујете свеже
ФЕНОМЕНАЛАН ТРИК: Како да знате да ли су јабуке које купујете свеже
Ово НИКАКО не смете да радите: Ево зашто не треба да држите КРПУ на дршки од рерне