ITALIJANSKE BOLONJEZE: Samo ovako se spremaju (RECEPT)
02.11.2019.
19:00
Komentari (0)
Tako ukusne!
Kao i za sva jela i za ovo postoje mnoge varijante, ali osnova bolonjeza je sos pravljen od mlevenog junećeg mesa i paradajza kojim se prelivaju špagete.
ZA BLISTAV SJAJ: Namirnica koju svi imamo u kuhinji, učinitiće da vaša sudopera bude kao nova!
ZA BLISTAV SJAJ: Namirnica koju svi imamo u kuhinji, učinitiće da vaša sudopera bude kao nova!
Kreće sezona slava: Ako nećete da nameštaj pokupi miris dima, ovo uradite odmah čim gosti odu
Kreće sezona slava: Ako nećete da nameštaj pokupi miris dima, ovo uradite odmah čim gosti odu
Nije svejedno čime i kako brišete: Korisni saveti za čišćenje TV ekrana i daljinskog upravljača
Nije svejedno čime i kako brišete: Korisni saveti za čišćenje TV ekrana i daljinskog upravljača
Da bi ovaj sos bio jedinstven u njega dodajemo mirise i arome koji ga čine jedinstvenim.
Ovo je recept pravih Italijanki koje su ga dobile od svojih majki i baki.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 konzerve paradajz pelata
- Pola litre paradajza u tetrapaku
- 3 karanfilića
- Šaka iseckanog svežeg bosiljka ili kašika sušenog
- Kašika putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po želji
Priprema:
Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju i puteru dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i čenove belog luka (ne seckati ih) i sve zajedno pržiti. Kada je meso pečeno dodati pelat i sok od paradajza, kafanfilić, so, biber. Dobro promešati pa ostaviti da se kuva još neko vreme. Na kraju kuvanja dodati iseckani bosiljak.
Prijatno!
Nije samo napitak: Kiselu vodu možete koristiti u domaćinstvu na OVIH 5 načina!
Nije samo napitak: Kiselu vodu možete koristiti u domaćinstvu na OVIH 5 načina!
STAKLO na vratima RERNE opet će zablistati: Evo par trikova koji će vam pomoći u tome
STAKLO na vratima RERNE opet će zablistati: Evo par trikova koji će vam pomoći u tome
ŽELITE ISPEGLAN VEŠ: Trik za veš mašinu koji vam pomaže u tome
ŽELITE ISPEGLAN VEŠ: Trik za veš mašinu koji vam pomaže u tome
FENOMENALAN TRIK: Kako da znate da li su jabuke koje kupujete sveže
FENOMENALAN TRIK: Kako da znate da li su jabuke koje kupujete sveže
Ovo NIKAKO ne smete da radite: Evo zašto ne treba da držite KRPU na drški od rerne