ЈЕДНОСТАВАН ТРИК: Како да ти палачинке не испадну ЖИЛАВЕ?
Тајна је у припреми јаја...
Палачинке су најлакша посластица за припрему, али се многим домаћицама догоди да испадну жилаве.
НЕЋЕШ ОДОЛЕТИ: Чоколадни колач који ће те оставити БЕЗ ДАХА!
Иако у већини рецепата пише да јаја треба стављати цела, заправо је боље одвојити жуманца од беланаца како би биле мекше палачинке.
Направите смесу за палачинке као и обично, само са ситном изменом - беланца одвојите од жуманаца и оставите их на страну, а жуманца умутите у смесу. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекше тучени снег (ни мекан, ни чврст) и додајте га смеси. Снег затим врло нежно умешајте у смесу, најбоље ручном мутилицом. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру и предивну мекоћу.
Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће бити жилаве.