JEDNOSTAVAN TRIK: Kako da ti palačinke ne ispadnu ŽILAVE?
Tajna je u pripremi jaja...
Palačinke su najlakša poslastica za pripremu, ali se mnogim domaćicama dogodi da ispadnu žilave.
NEĆEŠ ODOLETI: Čokoladni kolač koji će te ostaviti BEZ DAHA!
Iako u većini recepata piše da jaja treba stavljati cela, zapravo je bolje odvojiti žumanca od belanaca kako bi bile mekše palačinke.
Napravite smesu za palačinke kao i obično, samo sa sitnom izmenom - belanca odvojite od žumanaca i ostavite ih na stranu, a žumanca umutite u smesu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (ni mekan, ni čvrst) i dodajte ga smesi. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje ručnom mutilicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću.
Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće biti žilave.