ЈЕСЕЊИ ДЕЗЕРТ: Направи укусне палачинке са јабукама
Прсте да полижеш.
Уместо да воће буде прилог уз палачинке, учините га главним састојком. Укус цимета и јабука у комбинацији са тестом улепшаће вам дан.
ПРЕДЛОГ ЗА ДОРУЧАК: Направи укусне, лиснате погачице са сиром - боље него из пекаре! (ВИДЕО)
Припреми четири веће јабуке и исеци их на колутове дебеле отприлике центиметар.
Средину издуби уз помоћ малих округлих калупа за кексиће или се послужи ножем. Тесто припреми према рецепту у наставку и умочите сваки колут. Положите јабуке на загрејани плех и пеците отприлике два минута са сваке стране.
Помешајте 100 г шећера са кашичицом цимета и поспите јабуке одмах након печења. Можете их послужити уз јаворов сируп или карамел сос, али одличне су и без прелива.
Састојци: 200 г брашна, 1 пакетић прашка за пециво, 1 кашичица соли, 1 кашичица шећера, 250 мл млека, 1 јаје, 3 кашичице отопљеног путера
Припрема: У посуди најпре помешај брашно, прашак за пециво, со и шећер. У средини направи рупу па додај млеко, јаје и отопљени путер. Мешај док не добијеш густу смесу. Ако је потребно, додај још млека или брашна. Коцкицом путера премажи загрејан тигањ па на њему пеци мање и дебље палачинке.
Пеците док не поприме златну боју са сваке стране, минут два.
Пријатно!