НАЈУКУСНИЈА ЈЕСЕЊА ПОСЛАСТИЦА: Пудинг од бундеве са ванилом и циметом!
Сигурно ћете уживати у њој.
Јесен је време бундеве и идеално доба када можете да искористите њене бројне вредности. Осим што је лековита, бундева је изузетно укусна намирница од које се праве различита јела.
Због свог слаткастог укуса, најчешће се користи за припрему јесењих крем чорби и колача. Овом приликом смо за вас одабрали једну мало другачију посластицу. Обрадујте себе и своје укућане јединственим и врло упечатљивим десертом – ароматизованим пудингом од бундеве. Када га једном испробате, увек ћете тражити чинију више.
Припрема:
Бундеву исеците на коцкице. Скувајте је у води и штапним миксером уситните у пире. У пире затим додајте 2 супене кашике брашна, мед, млеко и све зачине. Добро промешајте да не остану грудвице. Ставите смесу на лагану ватру и мешајте док не проври. Када пудинг проври, пустите да лагано ври уз мешање још минут-два, па улијте у охлађене посудице. Затим га ставите у фрижидер на два сата да се потпуно охлади и стисне.
Од наведене количине састојака добићете око 4 чиније или шољице пудинга. Пудинг додатно можете обогатити кокосовом кремом.