ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ: Направите укусне МАФИН КРОФНЕ за само 20 минута!
Идеално послужење за изненадне госте.
Познато је да су крофне прилично компликоване за припрему, те вам овог пута представљамо нешто потпуно ново: мафине са укусом крофни које се не прже!
КИНЕЗИ ОБОЖАВАЈУ СРПКИЊЕ али ову навику наших девојака МРЗЕ из дна душе!
За почетак, загрејте шпорет на 250 степени. Маргарином премажите калуп за мафине. Миксером умутите маргарин и шећер. Додајте јаја, једно по једно, а затим екстракт ваниле. У другој посуди помешајте брашно с прашком за пециво, содом бикарбоном, соли и мускатним орашчићем. Додајте пола мешавине брашна у чинију с маргарином и мешајте. Додајте пола млека и поновно мешајте. Поновите с преосталим брашном и млеком.
Ставите тесто у калуп за мафине. Пеците око 20 минута на најјачој температури. Пустите да се мафин крофне охладе, а затим их извадите из калупа. За глазуру истопите маргарин. Помешајте у једној посуди шећер и цимет. Сваку мафин крофну умочите у маргарин, па у шећер и цимет!