РУЧАК за савремене домаћице - БРЗИ РАВИОЛИ са парадајзом и паприком
Брзо, укусно и лако.
Једноставно решење ће бити равиоли ако баш журите или једноставно нећете да проведете много времена око спремања ручка.
Састојци:
500 гр равиола пуњених месом
50-70 мл маслиновог уља
једна мала конзерва парадајз пелата
1 мања главица црног лука
2 чена белог лука
мешавина зачина оригано и босиљак, прешунов лист
со и бибер
по жељи тврди сир, пармезан
2 бабуре паприке
Целог живота се погрешно БРИЈЕШ "тамо доле"?! ЕВО како се то ПРАВИЛНО ради!
Ноћас прелазимо на ЗИМСКО рачунање времена: Како ПОМЕРАЊЕ сата утиче на ЗДРАВЉЕ?
Анти-аге НАМИРНИЦЕ које је КОНЗУМИРАЛА Клеопатра и због којих је била НЕСТВАРНО лепа!
Припрема:
Исецкати црни лук па га на средњој ватри на мало уља мало пропржити, налити чашу воде и наставити динстање док не омекани.
За то време у лонац усути воду и ставити на ватру да проври, припремити парадајз, тачније испасирати га.
Када се лук издинстао додати парадајз, чашу воде, испасиран бели лук и зачине по укусу, па оставити да проври.
Кувати неких 15 минута, док вишак воде не испари, пазите да не загори.
Склонити састране па у тигањ усути опет мало уља, загрејати и док се загреје исецкати паприку на тракице.
Спустити тракице у врео тигањ па их неколико минута пропржити. Радити на средњој ватри да не изгоре само около а унутра остану сирове.
Када је вода проврила спустити равиоле па кувати према упуству.
Најбоље је равиоле након кувања оставити још који минут у врелој води да одстоје па их процедити и опрати.
Послужити топле равиоле преливене сосом од парадајза, па декорисати паприком и по жељи пармезаном.
Пријатно.