Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Славну ГЛУМИЦУ муж затекао ГОЛУ и ПИЈАНУ у кревету са познатом колегиницом - Уследио још већи скандал

02.07.2024. 06:58
Barbara Pejton
Барбара Пејтон / Извор: Youtube printscreen/Bento Цлуб

Опијати су били део њене дневне рутине, мењала мушкарце и нудила своје тело за улоге, а њена смрт поделила је Холивуд.

Пре Мерилин Монро, Џејн Мејнсфилд и Дајане Дорс, међу познатим плавушама нашла се Барбара Пејтон. Глумица чији је приватни живот "горео" од самог почетка у Холивуду, па све до њене смрти 1967. године.

Због изузетне лепоте и појаве су јој предвиђали сјајну каријеру, али Барбару су више привлачили алкохол, дрога и лоши момци. 

Барбара Пејтон рођена је 1927. године као Барбара Ретфилд у радничкој породици, а родитељи су јој емигрирали из Норвешке. Била је једино дете, а своје детињсто описала је као "ужасавајуће". Више пута је истицала да је желела што пре да побегне из породичног дома, због родитеља који су желели све да контролишу, што она није подносила током целог живота и нико није мога да јој буде ауторитет. 

Имала је изражену с*ксуалнос које је била свесна, а коју је врло често користила да би контролисала мушкарце. Први мушкарац у њеном животу био је пријатељ њеног оца са којим је била у с*ксуалној вези. 

Са шеснаест година заљубила се у друга из школе за којег се удала, али је брак трајао само неколико месеци. Преселила се у Холивуд где је започела каријеру глумице, али је упознала пилота Џона Пејтона за којег се удала, а затим родила и сина Џона Ли Пејтона. 

Наставила је са каријером глумице и модела, али њен брак ово није издржао, па се развела. Ипак, тек након овога следи онај "зачињени" део њене каријере. 

Барбара је била решена да уради све да би јој каријера кренула узлазном путањом, па је тако врло брзо у Холивуду постала позната као девојка за журке, глумица која је врло често користила с*кс за контра услуге, а затим би уцењивала продуценте и редитеље са којима је спавала како би добила што боље улоге.

Прву озбиљнију улогу добила је у филму "Kiss Tomorrow Goodbye" са Џејмсом Кегнијем. Након овог филма сви су је желели у својим филмовима. До краја 1951. године успела је и постала веома позната као "краљица клубова".

Убрзо се удала за познатог глумца Френчо Тона, али је и овај брак окончан након годину дана и то због скандала који је до тада био незапамћен у Холивуду. 

Барбара је започела аферу са глумцем познатим по проблематичном понашању Томом Нилом док је још била у браку са Френчом Тоном, а он је био на службеном путу. Убрзо се Том Нил уселио у њен стан, а за исти јој је станарину плаћао Френчо Тон.

"Када сам га видела у базену, док плива, знала сам, то је то, не постоји други мушкарац за мене. Изгледао је тако добро у купаћем костиму" изјавила је Барбара једном приликом.

Међутим, Барбари је изгледа одговарало да се виђа са Нилом и Тоном у исто време, па се на крају ипак одлучила за Тона. Пошто Нил не узима "не" као одговор, вратио се пред Барбарину кућу где је претукао Тона, док је Барбара све гледала са прозора.

Френчо Тону је након ове "сеансе" сломљен нос и јагодична кост, а завршио је и у болници због ових повреда и потреса мозга. Повреде које је тада задобио заувек су промениле лични опис Френчо Тона. 

Ипак, све ово изгледа да је "загрејало" Барбару, па се вратила Нилу и напустила рањеног Френчо Тона. Заједно су Барбара Пејтон и Том Нил имали велике планове, па и да покрену свој ријалити, али ништа није успело, па су се на крају разишли. Њихов брак трајао је свега два дана, прецизније један викенд.

Barbara Pejton, Tom Nil
Барбара Пејтон, Том Нил / Извор: Youtube printscreen/Paolo Балмас

Том Нил након овога постао је озлоглашен у Холивуду, а Барбара је добила још једну шансу и многе понуде за филмове, али их није на прави начин искористила.

Њено константно алкохолисање, дрогирање и генерално проблематично понашање на сету, водило је ка томе да се други глумци жале на њу и њено понашање. 

Тако је глумац Грегори Пек, тражио да доведу другу глумицу јер је са њом било немогуће радити, а певач и глумац Френк Синатра бранио је у то време својој жени, глумици Ави Гарднер да се дружи са Барбаром након што их је ухватио голе и у пијаном стању. 

Barbara Pejton, Gregori Pek
Барбара Пејтон, Грегори Пек / Извор: Youtube printscreen/Paolo Балмас

Након овога јавност је постала прилично немилосрдна према њој, због алкохолизма и проблема које је сејала око себе. 

Наставила је са старом праксом, нудила је продуцентима с*ксуалне услуге за улоге, али више нико није желео да је ангажује. Нудили су јој зато само да буде са њима, а заузврат су јој давали новац. 

Тако је Барбара Пејтон од перспективне глумице завршила као елитна проститутка, виђала се са имућним мушкарцима, бизнисменима, људима из света филма, али и криминалцима. Сви су желели да је имају.

Она је наставила да се алкохолише и дрогира, а то јој је уништило здравље. Изгубила је витку фигуру, али и лепоту која је красила. Због овога су мушкарци почели да губе интерес за њу. 

Barbara Pejton
Барбара Пејтон / Извор: Youtube printscreen/Paolo Балмас

Ипак, наставила је да се бави најстаријим занатом и да се алкохолише. Буран ноћни живот, као и пороци, дошли су јој главе. Барбара се једног дана онесвестила на улици. Пребачена је у болницу где јој је констатовано отказивање јетре. 

Барбара Пејтон преминула је убрзо 1967. године, а након овога јавност у Холивуду поделила се на две стране. Једна је сматрала да је Холивуд изневерио Барбару Пејтон, а друга да је једино она крива за све лоше што јој се догодило.

До краја је задржала осмех на лицу и љубазност која је красила упркос што је пратио имиџ "проблематичне девојке".