Супер за хладне дане: Кремасти ''чизкејк'' са мандаринама (РЕЦЕПТ)
10.10.2019.
09:25
Коментари (0)
Одушевићете се...
Када наступе хладни дани, наш одабир, када је воће у питању постају агруми, а један од омиљених дефинитивно су нам мандарине. Посебно нас одушевљавају као део омиљених десерта, па смо данас за вас припремили рецепт за преукусан кремасти cheesecake са мандаринама.
ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: За плетеницу са ЧОКОЛАДОМ потребна су вам САМО 4 састоја, а ево и КОЈА!
ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: За плетеницу са ЧОКОЛАДОМ потребна су вам САМО 4 састоја, а ево и КОЈА!
МАЛЕ ТАЈНЕ ВЕЛИКИХ МАЈСТОРА: Сазнајте како да вам већ ољуштен кромпир остане СВЕЖ!
МАЛЕ ТАЈНЕ ВЕЛИКИХ МАЈСТОРА: Сазнајте како да вам већ ољуштен кромпир остане СВЕЖ!
Решите се брзо сувишних килограма: Напитак од грејпа, меда и јабуковог сирћета
Решите се брзо сувишних килограма: Напитак од грејпа, меда и јабуковог сирћета
Састојци за бисквит:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 3 велике кашике брашна
Састојци за фил:
- 600г маскарпонеа
- 400мл слатке павлаке
- Сок од 4 мандарине
- 100г шећера у праху
- 4 мандарине за декорацију
Припрема:
- Припремите калуп, премажите га са мало маслаца и поспите са мало брашна па одложите на страну, а рерну укључите на 180 степени и оставите да се загреје.
- Јаја и шећер мутите док не добијете светло жуту течност. Затим у њу полако умешајте брашно, улијте смесу у калуп и ставите у рерну. Бисквит пеците око 15 до 20 минута. Када буде златно жуте боје, знаћете да је готов.
- Када се бисквит охлади извадите га из калупа и пресеците по средини, тако да добијете две коре. Калуп оперите и просушите крпом.
- Мандарине ољуштите, 4 мандарине одвојте на кришке, а од 4 преостале исцедите сок.
- Слатку павлаку умутите у чврст шлаг. У другој посудит измутите шећер и масцарпоне. Смеси додајте сок од мандарине и још мутите. Смеси додајте шлаг и лагано измешајте да све сједините. У калуп ставите једну кору, премажите је филом од маскарпонеа и поређајте мандарине, а онда прекријте горњом кором.
- Калуп прекријте фолијом и ставите у фрижидер на пар сати, да се колач стегне.