Сви погрешно солимо храну! Овако се соли месо, а овако грашак
Треба да знате!
Није свеједно у ком моменту солимо храну током њене припреме, нити је то време исто за све намирнице.
МУСАКА ОД ТИКВИЦА: Укусан и лаган ручак који ће свако знати да спреми (РЕЦЕПТ)
КУГЛОФ СА БРУСНИЦАМА: Заљубићете се у њега на први залогај - Готов за тили час! (РЕЦЕПТ)
РЕЦЕПТ КОЈИ СЕ СПРЕМА У ПАУЗИ ОД ПОСЛА: Ова нутритивна БОМБА окрепиће вас у ВРЕЛИМ ДАНИМА
Пре кувања требало би посолити пиринач, тестенину и месо, док би грашак и печурке ваљало посолити после тога, а за лук је свеједно.
Ево и зашто: пиринач, као и тестенина, упија слану воду током кувања и омекша. Месо би требало посолити пре термичке обраде, јер се оно током припреме скупи и накнадно упије укусе, па ће много боље апсорбовати зачине ако га одмах посолимо.
Грашак ћемо дуже кувати ако га одмах посолимо, зато со треба додати на крају. Богате водом, печурке не ваља солити на почетку припреме, јер ће прерано испустити сокове и постати “гумене”.
Када је лук у питању, ако желимо да буде хрскав и златаст, додајмо му со на крају пржења, а ако нам је потребан мекан, посолимо га на почетку припреме.
ЗЛАТНЕ КИФЛИЦЕ - СЛАНЕ ИЛИ СЛАТКЕ: Универзално тесто од меког брашна са филом по укусу (РЕЦЕПТ ВИДЕО)
СПРЕМИЛА ЈЕЛО И ОБЈАВИЛА НА ФЕЈСБУК, А СВИ ЈЕ НАПЉУВАЛИ: Ова тестенина изазвала је ЛАВИНУ ХЕЈТ коментара! (ФОТО)
ПРИРОДНИ ЛЕК ЗА ЦИСТЕ, ЧИРЕВЕ И ОПЕКОТИНЕ: Моћ ове биљке мало ко зна, а сви је имају! Најбоље је помешајте с МЕДОМ
ОВО МЕЊА И УСИСИВАЧ И ЏОГЕР И КРПУ! Уместо да гомилате опрему за чишћење - ПОТРЕБАН ЈЕ САМО ЈЕДАН УРЕЂАЈ!
БЕЗ ОДЛАСКА КОД ЗУБАРА: Четкајте зубе ОВОМ СМЕСОМ 3 МИНУТА и реците збогом каменцу и каријесу