Svi pogrešno solimo hranu! Ovako se soli meso, a ovako grašak
Treba da znate!
Nije svejedno u kom momentu solimo hranu tokom njene pripreme, niti je to vreme isto za sve namirnice.
MUSAKA OD TIKVICA: Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi (RECEPT)
KUGLOF SA BRUSNICAMA: Zaljubićete se u njega na prvi zalogaj - Gotov za tili čas! (RECEPT)
RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA
Pre kuvanja trebalo bi posoliti pirinač, testeninu i meso, dok bi grašak i pečurke valjalo posoliti posle toga, a za luk je svejedno.
Evo i zašto: pirinač, kao i testenina, upija slanu vodu tokom kuvanja i omekša. Meso bi trebalo posoliti pre termičke obrade, jer se ono tokom pripreme skupi i naknadno upije ukuse, pa će mnogo bolje apsorbovati začine ako ga odmah posolimo.
Grašak ćemo duže kuvati ako ga odmah posolimo, zato so treba dodati na kraju. Bogate vodom, pečurke ne valja soliti na početku pripreme, jer će prerano ispustiti sokove i postati “gumene”.
Kada je luk u pitanju, ako želimo da bude hrskav i zlatast, dodajmo mu so na kraju prženja, a ako nam je potreban mekan, posolimo ga na početku pripreme.
ZLATNE KIFLICE - SLANE ILI SLATKE: Univerzalno testo od mekog brašna sa filom po ukusu (RECEPT + VIDEO)
SPREMILA JELO I OBJAVILA NA FEJSBUK, A SVI JE NAPLJUVALI: Ova testenina izazvala je LAVINU HEJT komentara! (FOTO)
PRIRODNI LEK ZA CISTE, ČIREVE I OPEKOTINE: Moć ove biljke malo ko zna, a svi je imaju! Najbolje je pomešajte s MEDOM
OVO MENJA I USISIVAČ I DŽOGER I KRPU! Umesto da gomilate opremu za čišćenje - POTREBAN JE SAMO JEDAN UREĐAJ!
BEZ ODLASKA KOD ZUBARA: Četkajte zube OVOM SMESOM 3 MINUTA i recite zbogom kamencu i karijesu