УКУСНИЈЕ ОД МРСНИХ: Посне кифлице на води какве до сада нисте пробали! (РЕЦЕПТ)
По жељи слатке или слане.
Данас је почео Божићни пост, а кифлице које можете јести и када се припремате за причест, јер су "на води", олакшаће вам пост и учинити да не осећате губитак енергије и глад.
Да ли знате да од остатака мармеладе можете да направите савршен дресинг за салату - ништа лакше!
Дошли су вам гости и неко је случајно цигаретом изгорео намештај? Ево како да се решите флеке!
НЕ БАЦАЈТЕ ТАЛОГ ОД КАФЕ! Практични савети КАКО да га ЕФИКАСНО употребите у служби ЛЕПОТЕ!
Припремате их по жељи, могу бити слане и слатке. Разлика је само у томе што ћете за премаз сланих у воду додати со, а за премаз слатких - шећер и унутра ставити џем, док слане остају празне.
- 400 мл млаке воде ( 100мл за премазивање кифли)
- 1 кашичица шећера
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица куркуме
- 1 кашичица сирћета
- 20 грама свежег квасца
- 1 прашак за пециво
- 700 грама брашна ( 1 кашика за премазивање)
Квасац потопите у топлу воду и додајте шећер. Када квасац надође помешајте га са брашном претходно помешаним са праском за пециво, а онда у све то додајте куркуму, сирће и со.
Замесите тесто и оставите да одстоји пола сата. Потом развијте кифлице па оставите у плеху док не надођу. Прокувајте воду, со/шећер и брашно па врелим премажите надошле кифлице.
Пеците их око 30 минута у претходно загрејаној рерни на 200 степени.