Ако ОВАКО користите ђумбир, правите ВЕЛИКУ ГРЕШКУ - нутријенте ћете сачувати само на ЈЕДАН НАЧИН!
Није на одмет знати...
Овај благотворни корен купује се "на комад" и много је боље користити свежи него сушен, али већина људи прави грешку када га користи у јелима.
Љуштење ђумбира је својеврсна гњаважа, било да користите нож или кашику, али да ли знате да заправо не би требало да га љуштите? Најважнији полифеноли, моћни антиоксиданти, налазе се у кори у двоструко већој количини него у жутом делу.
РЕГУЛИШУ ХОРМОНЕ И ПОБОЉШАВАЈУ РАД ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ: Ове намирнице обавезно уврстите у ИСХРАНУ!
Како да одржите килажу НАКОН ДИЈЕТЕ: Ако радите ових 7 ствари килограми се НЕЋЕ ВРАЋАТИ!
Комбинација ова два УЉА ће вам препородити косу: Од танке постаје пуна волумена, а притом је НЕ МАСТИ!
- У кори се налазе и јединствене супстанце којих у самом корену нема, али пошто је многима кора жилава и влакнаста, постоји добар трик како да извучете најбоље из ђумбира - објашњава др Канчан Која.
Ђумбир добро оперите, и са кором га користите када припремате чај, супе, чорбе или друга јела, у којима ћете га на крају извадити или процедити.
На тај начин, у течности ће завршити све те корисне супстанце!