Ако у чесницу додате ОВУ намирницу, биће укуснија него икада!
Одличан трик...
Део обичаја јесте да се чесница меси ујутру на Божић. У њу можете ставити новчић или неку другу ствар као што су дрвце, кукуруз, пасуљ.
Сви су мислили да је овај дечак безобразан и лењ, а заправо пати од веома РЕТКЕ БОЛЕСТИ
Иако постоји много варијанти, верујемо да ће вам се ова посебно свидети.
Потребно:
- килограм брашна
- две кашике масти
- пола литра млаке воде
- прашак за пециво
- со.
ДОМАЋИ СИРУП ПРОТИВ КАШЉА: Природно, а ефикасно! (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У посуду у којој је брашно, сипајте млаку воду, потом додајте со, растопљену маст и прашак за пециво.
Замесите тесто и оставите да одстоји.
Чесницу обликујте као погачу и у њу додајте новчић. Наравно, можете је украсити правећи рецимо плетенице од теста по њој.
Оно што ће јој дати посебан шмек јесте ким. Поспите мало кима по тесту, а можете додати и сусам. Разлика коју ће направити додавање ових намирница је невероватна - уживаћете максимално.
Рерну загрејте на 250 степени Целзијусових и пеците неколико минута, а онда смањите температуру на 200 степени и пеците док погача не добије златну боју.
Када је готова, увијте је у крпу како би била мекша.