ЧИСТЕ ЦРЕВА И АЛКАЛИЗУЈУ - Намирнице које убрзавају МЕТАБОЛИЗАМ и подстичу пробаву, одличан избор за детоксикацију
Одличне су за пробаву..
Гојазност, пад имунитета, пад енергије су последица неправилне, масне и превише зачињен хране која нарушава природну пх вредност организма, због чега је веома битно да у свакодневну исхрану уврстите намирнице које помажу да се поврати природни пх организма, а које у исто време позитивно утиче на органе за варење и пробаву, тако да нећете имати проблема са вишком килограма.
Авокадо
Истраживања су показала да исхрана богата овом намирницом обезбеђује пад укупног холестерола за 8,2% . Осим тога, авокадо помаже да се у желуцу неутрализује кисела храна и доприноси апсорпцији хранљивих материја из воћа и поврћа.
Шпански историчар Бернардино де Саагун (Бернардино де Рибеира) у својој књизи „Општа историја Нове Шпаније“ писао је још 1576. да Астеци знају за корисна својства овог плода, а коштицу авокада користе у лековитим смесама.
Регулишите НИВО ШЕЋЕРА У КРВИ на најприроднији начин: Само једна ПРОМЕНА вас дели од тога, ево и која...
ТЕЛО ВАМ ШАЉЕ ЈАСАН СИГНАЛ - Ево шта говори стална потреба за слаткишима и пецивом
Банане
Банане садрже два основна типа влакана: резистентни скроб (налази се у незрелим бананама и помаже варењу) и пектин (који помаже у превенцији рака дебелог црева). Зреле банане садрже витамине и базе, уравнотежују ниво шећера у крви (захваљујући гвожђу које ствара хемоглобин) и снижавају крвни притисак (због калијума).
Карфиол
Карфиол по свом садржају корисних материја надмашује остале врсте купуса. Ово поврће садржи витамине Ц, А, Б, PP, као и холин, који јача нервни систем и спречава накупљање холестерола у јетри. Од корисних микроелемената, карфиол садржи калцијум (који јача кости) и магнезијум (који доноси добро расположење).
Диња
Осим пријатног укуса, диња садржи каротен (смањује вероватноћу обољевања од рака), влакна, као и фолну и аскорбинску киселину (јача имунолошки систем и коштано ткиво). А захваљујући високом садржају витамина Ц, диња нашу кожу чини лепом и здравом.
Грожђе
Грожђе садржи велики број корисних биљних једињења, која могу да заштите од појединих врста карцинома, а такође снижавају холестерол. 16-недељно истраживање на 38 мушкараца, који су узимали 20 г екстракта грожђа дневно, показало је да је код свих дошло до смањења шећера у крви. Грожђе садржи калцијум, магнезијум, калијум и фосфор – елементе неопходне за здравље костију.
Краставац
Краставац је одличан за уклањање киселина и токсина из организма. Ово поврће, захваљујући флавоноидима које садржи, такође из организма избацује слободне радикале, чије накупљање може довести до појаве срчаних, плућних и аутоимуних болести. Краставац је нискокалоричан и може се безбрижно укључити у многе дијете.
Киноа
Киноа садржи више беланчевина од осталих житарица. Ова намирница нашем организму обезбеђује фосфор (не мање од већина врста рибе), гвожђе (два пута више него пшеница), калцијум, влакна и Б витамине, који учествују у свим метаболичким процесима.
Блитва
Блитва је листната биљка која садржи много витамина К (који помаже у прочишћавању и коагулацији крви). Такође и витамине А и Е, натријум, магнезијум, калцијум и гвожђе. Захваљујући таквом витаминском коктелу, ова намирница побољшава циркулацију крви, јача зубе и кости, помаже организму у борби против вируса.
Лимун
Лимун спречава развој рака, смањује ризик од можданог удара, чисти организам од токсина и плака, помаже код авитаминозе, болести гастроинтестиналног тракта, поремећаја метаболизма минерала, атеросклерозе и хипертензије. Списак корисних својстава лимуна је толико велик, да се у средњем веку веровало да је овај цитрус може да заштити од куге.
Босиљак
Босиљак садржи много антиоксиданата, помаже у детоксикацији и смањује штетан утицај стреса на организам. Ова биљка такође има противупална, аналгетичка, антипиретичка, имунолошка и диуретичка својства.