Овакав колач са ЈАБУКАМА још НИСТЕ ЈЕЛИ, БАКА је припремила БИСКВИТ по посебном рецепту, укусно и ХРСКАВО
26.02.2023.
09:24
Коментари (0)
Цела кућа ће замирисати, колач мекан попут пене
Потребно је:
За бисквит:
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 100 гр шећера
- 100 мл јогурта
- 200 гр брашна
- 50 мл уља
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
Фил
- 50 гр шећера
- 2-3 јабуке
- 1 коцкица маслаца
- 200 гр рогача млевеног
Сок од ОВЕ НАМИРНИЦЕ јача имунитет, чисти ЈЕТРУ, црева и крвне судове, а ПИЈЕ СЕ ОВАКО! (РЕЦЕПТ)![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/17/profimedia-0618941285.jpg?itok=F3zXq8JP)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/17/profimedia-0618941285.jpg?itok=F3zXq8JP)
Сок од ОВЕ НАМИРНИЦЕ јача имунитет, чисти ЈЕТРУ, црева и крвне судове, а ПИЈЕ СЕ ОВАКО! (РЕЦЕПТ)
Идеално уз ЧАЈ или кафу: Направите праву ЗИМСКУ ПОСЛАСТИЦУ по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/23/dsfasfa.jpg?itok=_wX8Bd45)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/23/dsfasfa.jpg?itok=_wX8Bd45)
Идеално уз ЧАЈ или кафу: Направите праву ЗИМСКУ ПОСЛАСТИЦУ по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
Припрема:
Прво правимо фил. У шерпу ставимо млеко, шећер, по жељи коцкицу маслаца, рендане јабуке и мало их продинстати. Убацити рогач и прокувати још 2 минута и склонити са ватре.
За бисквит умутити јаје, додати сећер, млеко, јогурт, брашно и прашак за пециво, уље и све добро изједначити.
Подмазати плех и посути брашном.
Сипати пола теста и запећи на 200 степени Ц 10-15 минута. Преко њега ставити фил од јабука и рогача па други део теста. Пећи још 30 минута. Сећи хладно.