Ovakav kolač sa JABUKAMA još NISTE JELI, BAKA je pripremila BISKVIT po posebnom receptu, ukusno i HRSKAVO
26.02.2023.
09:24
Komentari (0)
Cela kuća će zamirisati, kolač mekan poput pene
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 ml mleka
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 200 gr brašna
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
Fil
- 50 gr šećera
- 2-3 jabuke
- 1 kockica maslaca
- 200 gr rogača mlevenog
Sok od OVE NAMIRNICE jača imunitet, čisti JETRU, creva i krvne sudove, a PIJE SE OVAKO! (RECEPT)
Sok od OVE NAMIRNICE jača imunitet, čisti JETRU, creva i krvne sudove, a PIJE SE OVAKO! (RECEPT)
Idealno uz ČAJ ili kafu: Napravite pravu ZIMSKU POSLASTICU po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
Idealno uz ČAJ ili kafu: Napravite pravu ZIMSKU POSLASTICU po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
Priprema:
Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko, šećer, po želji kockicu maslaca, rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.
Za biskvit umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti.
Podmazati pleh i posuti brašnom.
Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno.