Idealno uz ČAJ ili kafu: Napravite pravu ZIMSKU POSLASTICU po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
23.02.2023.
09:50
Komentari (0)
Brzo se priprema i veoma je ukusna, a jedan sastojak joj daje posebnu aromu!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljmo recept za aromatični kolač sa suvim grožđem, pecivo idealno za hladne zimske dane, ide fenomenalno uz čaj.
Jarac se POKREĆE sa MRTVE TAČKE, kod VAGE FINANSIJSKI PRILIV - Horoskop za četvrtak je pred nama
Jarac se POKREĆE sa MRTVE TAČKE, kod VAGE FINANSIJSKI PRILIV - Horoskop za četvrtak je pred nama
DOMINACIJA JE NJIHOVA VEŠTINA - Ova četiri HOROSKOPSKA ZNAKA uvek deluju nadmoćnije u odnosu na ostale
DOMINACIJA JE NJIHOVA VEŠTINA - Ova četiri HOROSKOPSKA ZNAKA uvek deluju nadmoćnije u odnosu na ostale
Jeftin mirisni kolača ukus karamel bombona, nešto najlep sto ste probali.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100 gr brasna
- šolja secera
- šolja od 200 gr 200 ml mleka
- 50 ge maslaca 100 gr suvih grozđa
- 1 prasak za pecivo
Priprema:
U manju šerpu staviti jednu šolju od 200 g šećera da se istopi kad se istopi i dobije finu a svetlu dodati u 200 ml mleka da provri i da se karamel istopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivom. Dodati otopljen maslac suvo grođe. Sve izmešati lagano i sipati u manji pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta. Sjajan kolač tako mirisni ukus karamela.