БРЗИ ЛЕТЊИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ И ОРАСИМА: Наше баке су га често правиле, топи се у устима (РЕЦЕПТ)
15.07.2023.
09:03
Коментари (0)
Колач са чоколадом и орасима који су наше баке често правиле. Не изискује много времена за прављење, а веома је укусан.
Потребно је:
мера шоља од 200 гр.
- 3 јаја
- 3-6 кашика шећера по жељи
- 1,5 шоља брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 равна кашичица цимета
- 1 шоља јогурта
- 50 мл уља
- 1/2 шоље мл. ораха
МАЈКА у овом случају НЕ СМЕ да присуствује КРШТЕЊУ ДЕТЕТА! Ово су обичаји и сва верска правила - а оваквом ГОЗБОМ можете навући проклетство
МАЈКА у овом случају НЕ СМЕ да присуствује КРШТЕЊУ ДЕТЕТА! Ово су обичаји и сва верска правила - а оваквом ГОЗБОМ можете навући проклетство
"СРПСКИ ТАЈЛАНД" - целодневни ужитак од 300 ДИНАРА на ЕГЗОТИЧНОМ ОСТРВУ! Од лепоте песка, воде и природе ДОСЛОВНО СТАЈЕ ДАХ
"СРПСКИ ТАЈЛАНД" - целодневни ужитак од 300 ДИНАРА на ЕГЗОТИЧНОМ ОСТРВУ! Од лепоте песка, воде и природе ДОСЛОВНО СТАЈЕ ДАХ
Још је потребно за фил:
- 6 кашика воде
- 6 кашика шећера
- 100 гр чоколаде
- 100 гр маслаца
- 2 шоље ораха
- 1 шољица мл. кекса
- мало рума по жељи
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, јогурт, уље и млевене орахе. Све изједначити и сипати у подмазан плех који сте посули брашном. Пећи 30 минута на 180 степени да се колач одвоји од тепсије и порумени. У шерпу сипати шећер и воду, додати маслац, чоколаду па кад проври склонити са ватре па убацити орахе и кекс. По жељи додати рум. Добро изједначити. Истрести на прохлађен колач а може и на врућ. Лепо изравнати па посути струганом чоколадом, или орасима а може и глазура чоколаде. Сећи сасвим охлађен.