Бора Сантана и Милица спремају АЈВАР на тераси у СТАНУ - 50 килограма ПАПРИКЕ и метар дрва, а ево колико су ТЕГЛА добили и како изгледа припрема
На YouTube каналу, Милица снима док Бора објашњава све што су пазарили у продавници.
Бивши ријалити учесници Бора Сантана и Милица Кемез одлучили су да своје заједничке тренутке у кухињи поделе са свима, снимајући веселу припрему ајвара на тераси свог стана. Ова романтична сцена долази након што су се пре неколико месеци заветовали на вечну љубав, а како сами кажу, њихова свадба их је коштала преко 50.000 евра.
На YouTube каналу, Милица снима док Бора објашњава све што су пазарили у продавници. Први детаљи показују да пажљиво бирају намирнице – у кесама се налазе протеинске тортиље, свеж целер и друге здраве намирнице. У једном тренутку, Бора са осмехом открива да је купио чак 50 килограма паприке, наглашавајући да је то кључни састојак за припрему ајвара.
„Ја знам само шта сам купио, а то како се прави ћеш ти,“ шали се Бора, препуштајући Милици улогу главног кувара. Њихова сарадња у кухињи, чак и када је у питању прављење ајвара, додатно осликава њихову љубав и подршку једно другом.
Док Бора одлази да пазари метар дрва за потпалу, сцена се премести на њихову терасу, која се налази на самом врху зграде, са предивним погледом. Тамо објашњавају како се припремају за печење паприке, али нажалост, видео се ту завршава пре него што смо могли да видимо процес прављења ајвара. Цео видео можете погледати ОВДЕ.
Ипак, како бисмо вас охрабрили да се окушате у овој традицији, доносимо вам најједноставнији рецепт за ајвар:
Рецепт за ајвар
Састојци:
- 5 кг црвене паприке
- 1 кг патлиџана
- 200 мл маслиновог уља
- 3-4 чена белог лука
- Со и бибер по укусу
- 1-2 кашике винског сирћета (по жељи)
Припрема:
Паприке и патлиџане оперите, испеците их на роштиљу или у рерни док кожица не поцрни. Затим их ставите у пластичну врећу да се „озноје“ како бисте лакше одстранили кожицу.
Након што су се охладили, ољуштите их и очистите од семена. У блендеру или машини за млевење, самељите печене паприке и патлиџане.
У тигању загрејте маслиново уље, додајте уситњени бели лук и пропржите га кратко. Затим додајте смесу од паприке и патлиџана, посолите и побиберите по укусу. Кувајте на лаганој ватри 1-2 сата, повремено мешајући.
На крају, по жељи додајте сирће, промешајте, а ајвар сипајте у претходно стерилисане тегле док је још врућ. Затворите тегле и окрените их наопако да се вакумирају.
Овај рецепт доноси дашак традиције и љубави, баш као што су Бора и Милица показали у свом видеу. Припрема ајвара може бити савршена прилика да се окупе пријатељи и породица, док се у исто време ужива у сласним залогајима и предивном погледу са терасе. Уживајте у прављењу ајвара као што су то учинили Бора и Милица!