МИМОЗА салата је краљица СЛАВСКЕ трпезе - Многи тврде да је боља и од РУСКЕ, а кремастије и издашније НЕМА
Мимоза салата је једна од познатијих и ако славите славу сигурно сте је бар једном правили.
Када се говори о славским трпезама, једна салата посебно се издваја као омиљена међу домаћицама и гостима – Мимоза салата. Ова кремаста и издашна салата постала је прави хит на нашим столовима, а многи чак тврде да је боља и од класичне руске салате. Њена богата текстура и пун укус чине је правим деликатесом који ће очарати све присутне.
Састојци:
- 4 јаја
- 3-4 средња кромпира
- 300 г тврдог сира
- 200 г мајонеза
- 300 г прашке шунке
- 400 г киселе павлаке
Припрема:
Припрема Мимоза салате није сложена, али резултат је увек импресиван. Прво, скувајте јаја и кромпир. Јаја кувајте око 10 минута, док кромпир треба да буде мекан, али чврст, како би се лако секао. Када су јаја и кромпир охлађени, ољуштите их и ситно исецкајте.
У великој посуди, помешајте ситно исецкану прашку шунку и тврди сир. Додајте сецкана јаја и кромпир, а затим све прелијте мајонезом и киселом павлаком. Све добро сједините, а по потреби додајте мало соли и бибера.
Једна од карактеристика Мимоза салате је да је можете сложити у неколико слојева, чиме јој дајете додатну визуелну привлачност. На дно посуде ставите део салате, а затим прелијте са мало мајонеза и павлаке, па понављајте док не потрошите све састојке. На крају, декорација може укључивати рендани сир или сецкане маслине за лепши изглед.
Мимоза салата је савршена као предјело, али и као део главног јела. Њена кремаста текстура и богатство укуса чине је правим звездом сваке прославе, од слава до рођендана и породичних окупљања. Када је ставите на сто, нема сумње да ће постати хит међу гостима.
Испробајте ову рецептуру и откријте зашто Мимоза салата заслужује титулу краљице славских трпеза. Њена једноставна припрема и богатство укуса учиниће да је често поново правите! Уживајте у сваком залогају и делите је са најдражима!