Овогодишње СЛАВСКЕ колаче обогатите ДОМАЋИМ ТОБЛЕРОНАМА - Припрема је једноставна, а готове су за 20 минута
Домаће тоблероне чоколаде представљају изванредан укусни доживљај који можете створити у удобности свог дома.
Ова јединствена посластица пружа савршену комбинацију хрскаве текстуре, богатог укуса чоколаде и сочног фила, што је чини неодољивом за свакога с укусом за слатко.
Припрема домаћих Тоблерона може бити креативан и укусан подухват. Почевши од традиционалног троугластог облика, можете експериментисати с разним врстама чоколаде, орашастих плодова и додатака који ће додати посебну ноту овој слаткој посластици.
Потребни састојци:
- 150 г чоколаде
- 150 г сецканих ораха или лешника
- 150 г младог посног кекса
- 150 г посног маргарина
- 2 пуне кашике меда
- 50 г сусама
- 150 г прах шећера
- По жељи прелити чоколадом
Припрема:
Калупе у којима ћете сипати обложите провидном фолијом. Идеално је користити троугласти калуп, али можете користити и четвртасти.
У посуди отопите посни маргарин и додајте чоколаду. Мешајте док се потпуно не истопи. Додајте мед и добро промешајте.
У смесу додајте сецкане орахе или лешнике, посни кекс (prethodno изломљен на мање комаде) и сусам. Све добро сједините како би смеса била равномерно распоређена.
Додајте прах шећер и поново мешајте све састојке.
Добијену смесу сипајте у припремљене калупе. Притисните је равномерно и изравнајте површину. Ставите калупе у замрзивач и оставите да се смеса стегне, што траје отприлике 1 сат.
Након што се смеса стегне, извадите калупе из замрзивача и пажљиво извадите десерт из њих. По жељи, прелијте чоколадом како бисте додали додатну ноту укуса.
Сецкајте десерт на жељене облике и уживајте у укусном посластицу!
Напомена: Овај брзински десерт је једноставан за припрему и пружа савршен спој чоколаде, ораха, кекса и меда. Сладак је и укусан, а провидна фолија омогућава лакше вађење и сечење. Пријатно!