Ovogodišnje SLAVSKE kolače obogatite DOMAĆIM TOBLERONAMA - Priprema je jednostavna, a gotove su za 20 minuta
Domaće toblerone čokolade predstavljaju izvanredan ukusni doživljaj koji možete stvoriti u udobnosti svog doma.
Ova jedinstvena poslastica pruža savršenu kombinaciju hrskave teksture, bogatog ukusa čokolade i sočnog fila, što je čini neodoljivom za svakoga s ukusom za slatko.
Priprema domaćih Toblerona može biti kreativan i ukusan poduhvat. Počevši od tradicionalnog trouglastog oblika, možete eksperimentisati s raznim vrstama čokolade, orašastih plodova i dodataka koji će dodati posebnu notu ovoj slatkoj poslastici.
Potrebni sastojci:
- 150 g čokolade
- 150 g seckanih oraha ili lešnika
- 150 g mladog posnog keksa
- 150 g posnog margarina
- 2 pune kašike meda
- 50 g susama
- 150 g prah šećera
- Po želji preliti čokoladom
Priprema:
Kalupe u kojima ćete sipati obložite providnom folijom. Idealno je koristiti trouglasti kalup, ali možete koristiti i četvrtasti.
U posudi otopite posni margarin i dodajte čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne istopi. Dodajte med i dobro promešajte.
U smesu dodajte seckane orahe ili lešnike, posni keks (prethodno izlomljen na manje komade) i susam. Sve dobro sjedinite kako bi smesa bila ravnomerno raspoređena.
Dodajte prah šećer i ponovo mešajte sve sastojke.
Dobijenu smesu sipajte u pripremljene kalupe. Pritisnite je ravnomerno i izravnajte površinu. Stavite kalupe u zamrzivač i ostavite da se smesa stegne, što traje otprilike 1 sat.
Nakon što se smesa stegne, izvadite kalupe iz zamrzivača i pažljivo izvadite desert iz njih. Po želji, prelijte čokoladom kako biste dodali dodatnu notu ukusa.
Seckajte desert na željene oblike i uživajte u ukusnom poslasticu!
Napomena: Ovaj brzinski desert je jednostavan za pripremu i pruža savršen spoj čokolade, oraha, keksa i meda. Sladak je i ukusan, a providna folija omogućava lakše vadjenje i sečenje. Prijatno!