MIMOZA salata je kraljica SLAVSKE trpeze - Mnogi tvrde da je bolja i od RUSKE, a kremastije i izdašnije NEMA
Mimoza salata je jedna od poznatijih i ako slavite slavu sigurno ste je bar jednom pravili.
Kada se govori o slavskim trpezama, jedna salata posebno se izdvaja kao omiljena među domaćicama i gostima – Mimoza salata. Ova kremasta i izdašna salata postala je pravi hit na našim stolovima, a mnogi čak tvrde da je bolja i od klasične ruske salate. Njena bogata tekstura i pun ukus čine je pravim delikatesom koji će očarati sve prisutne.
Sastojci:
- 4 jaja
- 3-4 srednja krompira
- 300 g tvrdog sira
- 200 g majoneza
- 300 g praške šunke
- 400 g kisele pavlake
Priprema:
Priprema Mimoza salate nije složena, ali rezultat je uvek impresivan. Prvo, skuvajte jaja i krompir. Jaja kuvajte oko 10 minuta, dok krompir treba da bude mekan, ali čvrst, kako bi se lako sekao. Kada su jaja i krompir ohlađeni, oljuštite ih i sitno iseckajte.
U velikoj posudi, pomešajte sitno iseckanu prašku šunku i tvrdi sir. Dodajte seckana jaja i krompir, a zatim sve prelijte majonezom i kiselom pavlakom. Sve dobro sjedinite, a po potrebi dodajte malo soli i bibera.
Jedna od karakteristika Mimoza salate je da je možete složiti u nekoliko slojeva, čime joj dajete dodatnu vizuelnu privlačnost. Na dno posude stavite deo salate, a zatim prelijte sa malo majoneza i pavlake, pa ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, dekoracija može uključivati rendani sir ili seckane masline za lepši izgled.
Mimoza salata je savršena kao predjelo, ali i kao deo glavnog jela. Njena kremasta tekstura i bogatstvo ukusa čine je pravim zvezdom svake proslave, od slava do rođendana i porodičnih okupljanja. Kada je stavite na sto, nema sumnje da će postati hit među gostima.
Isprobajte ovu recepturu i otkrijte zašto Mimoza salata zaslužuje titulu kraljice slavskih trpeza. Njena jednostavna priprema i bogatstvo ukusa učiniće da je često ponovo pravite! Uživajte u svakom zalogaju i delite je sa najdražima!