Брзо тесто без надолажења - Рецепт за кифлице који је одушевио домаћице, спрема се и пече за мење од сат времена, укус је божанствен
Одличан предлог за предјело или као додатак предјелима на славској трпези.
Спремите кифлице које се брзо припремају без озбиљног умећа када је реч о мешењу теста, а не морате чекати ни да надође.
Ево како се припремају и шта ће вам бити потребно.
Састојци:
850 до 900 г брашно. Т-400 глатко
200 мл воде
200 мл млека
2 јаја
50 мл уља
30 г квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
1 везица - 30 г першуна
За премазивање теста- 125 г путер или маргарин
За пуњење можете користити фил по вашем избору, шунка, сир. На видеу у прилогу кифлице су пуњене мини виршлама.
Припрема:
У посуду сипајте 200 мл воде, 200 мл млека, 500 мл уља, 2 јаја, 30 г квасца, 1 кашичицу шећера и 2-3 кашике брашна. Све размутите жицом за мућење.
Затим додајете 2 кашичице соли, 300 грама брашна и једну везу ситно сецканог першуна. Промешајте кашиком и додајте брашно да замесите тесто средње чврстине.
Замешено тесто извадите и ставите на брашњаву површину да га замесите да буде мекано.
Замешено тесто поделите на три дела и оставите на брашњавој површини покривено да надође, неких 10 минута.
Након 10 минута узмите једну јуфку и максимално је стањите, премажите маргарином или путером. Поделите тесто на 8 једнаких делова, а затим сваки троуглић у дну пуните мини виршлом и ролајте тесто да образује кифлу. Тако урадите и са другом и трећом јуфком.
Готове кифле премажите умућеним јајетом и посипајте семе по вашем избору.
Пеците у загрејаној рерни на 180 степени 25 минута.
Вруће кифле премажите уљем, путером или маргарином.