Brzo testo bez nadolaženja - Recept za kiflice koji je oduševio domaćice, sprema se i peče za menje od sat vremena, ukus je božanstven
Odličan predlog za predjelo ili kao dodatak predjelima na slavskoj trpezi.
Spremite kiflice koje se brzo pripremaju bez ozbiljnog umeća kada je reč o mešenju testa, a ne morate čekati ni da nadođe.
Evo kako se pripremaju i šta će vam biti potrebno.
Sastojci:
850 do 900 g brašno. T-400 glatko
200 ml vode
200 ml mleka
2 jaja
50 ml ulja
30 g kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 vezica - 30 g peršuna
Za premazivanje testa- 125 g puter ili margarin
Za punjenje možete koristiti fil po vašem izboru, šunka, sir. Na videu u prilogu kiflice su punjene mini viršlama.
Priprema:
U posudu sipajte 200 ml vode, 200 ml mleka, 500 ml ulja, 2 jaja, 30 g kvasca, 1 kašičicu šećera i 2-3 kašike brašna. Sve razmutite žicom za mućenje.
Zatim dodajete 2 kašičice soli, 300 grama brašna i jednu vezu sitno seckanog peršuna. Promešajte kašikom i dodajte brašno da zamesite testo srednje čvrstine.
Zamešeno testo izvadite i stavite na brašnjavu površinu da ga zamesite da bude mekano.
Zamešeno testo podelite na tri dela i ostavite na brašnjavoj površini pokriveno da nadođe, nekih 10 minuta.
Nakon 10 minuta uzmite jednu jufku i maksimalno je stanjite, premažite margarinom ili puterom. Podelite testo na 8 jednakih delova, a zatim svaki trouglić u dnu punite mini viršlom i rolajte testo da obrazuje kiflu. Tako uradite i sa drugom i trećom jufkom.
Gotove kifle premažite umućenim jajetom i posipajte seme po vašem izboru.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Vruće kifle premažite uljem, puterom ili margarinom.