ГЛАВОБОЉА ЈЕ ПРОШЛОСТ с овим напитком: Попијте овај чај и тегобе ће нестати очас посла
За прављење чаја потребна вам је једна воћка и један зачин, а припрема је врло једноставна.
Најчешћи узроци јаког бола у глави су стрес, забринутост, могу бити проблеми са синусима, али и недостатак сна, као и дехидрација.
Неке врсте главобоља могу да трају и по неколико дана, што омета нормално функционисање у свакодневном животу и ствара нервозу.
Помоћу овог народног чаја, бол у глави ћете брзо ублажити. Пијте чај сваког дана, током две недеље и заборавићете да сте икада имали главобољу, тако тврде они који су га пили, кажу да се главобоља после ређе јавља, а да чај помаже и код мигрене. За овај чај по народном рецепту, потребни су вам јабука и ловор.
Састојци:
1 јабука
3 ловорова листа
1 литар воде
Припрема:
Јабуку очистите и исеците на мање комаде. Прокувајте воду, додајте ловоров лист и кувајте 5 минута. Додајте јабуке и склоните са шпорета. Поклопите и оставите да одстоји 10 минута. Процедите течност, а по жељи можете додати мало меда. Попијте овај чај ујутру на празан стомак или увече пре спавања. Пијте га сваког дана, две недеље и главобоља ће се ређе јављати.
Напомена: Пре употребе овог чаја, посаветујте се са својим лекаром или нутриционистом.
Многи други чајеви имају своја делотворна својства.
Чај од артичоке и ђумбира елиминише токсине из организма, сагорева масти и чисти дебело црево од наталожених остатака хране, који уколико се редовно не избацују, могу се месецима задржати у дебелом цреву, што никако није здраво. Ђумбир и артичока поспешују варење и смањују ниво лошег холестерола у крви.
Ђумбир помаже код многих унутрашњих упала, идеалан је за болове у стомаку узроковане лошим варењем.
Овај чај се једноставно припрема. Прво што треба да урадите је да ставите воду да прокључа. Кад вода проври, додајте артичоку и ђумбир. Кувајте око 30-40 минута, да артичока сасвим омекша и пусти сав сок. Након тога, добијени чај процедите. Остатке артичоке можете искористити за салату, уз додатак уља и сирћета. Процеђени чај сипајте у стаклену флашу. Пити по једну чашу овог чаја ујутру на празан желудац, након ручка, предвече, и након вечере. Овај чај пити сваког дана, током 8 дана заредом, и приметићете знатно побољшање.
Алоја је медицинска биљка којој се свакодневно приписују многа лековита својства. Идеална је, тако рећи прави савезник за чишћење црева. Јако је корисна за све оне који пате од проблема са дебелим цревом. Алоја је благотворна управо због тога што:
Алоја делује као природно средство за хидрираје читавог цревног и дигестивног тракта. Прочишћава органе за варење тако што елиминише токсине и друге штетне материје накупљење у цревима. Ублажава грчеве, умирује и спречава затвор. Комбинацијом липе и алоје, добија се чај са умирујућим дејством који неутралише токсине и доприноси њиховом избацивању из организма и црева.