ЧУДОТВОРАН ЧАЈ ОД КОПРИВЕ: Лечи, јача имунитет и чисти организам од токсина!
Испробајте!
Још почетком пролећа коприва пушта своје листове. Можете је наћи свуда – по парковима, дворишту, планини, тамо где ништа друго не може да расте. Она нема претенције за терен, самостална је и издржљива. Некада је била прва храна у пролеће.
Коприва у себи садржи такозвано ораганско гвожђе, које је основно код црвених крвних зрнаца. Анемија, недостатак снаге и малаксалост су због недостатка огранског гвожда.
НА ПРИРОДАН НАЧИН доведите линију до САВРШЕНСТВА: Тродневна дијета са медом ће вам помоћи у томе
БЕЛИ ЛУК НИЈЕ УВЕК ЛЕКОВИТ! Ако имате ОВЕ здравствене проблеме НИКАКО не смете да га КОРИСТИТЕ!
НАМИРНИЦА КОЈА ИЗАЗИВА РАК ДОЈКЕ: Ова промена у исхрани ИЗУЗЕТНО је важна за здравље жене!
Исхрана са копривом је у стању да прочисти крв или да ојача слање кисеоника. Њеним брањем у пролеће, ми уливамо прву сунчеву енергију која је огрејала њене листове. Свима коме је потребна енергија након зимског периода, треба да се ослони на њу.
Прочитајте и: Рецепт за почетнике: Како да направите сатараш или бећарац (ВИДЕО)Коприва може да расте и напољу, и у саксији, и да се употребљава стално, као лековити чај или попарена – чак и у сировом стању као салата, са масноћом. Препоручује се свима ко има време да је набере.
Коприва се може конзумирати целе године. Сакупљање и пиће коприве изгледа једноставно, међутим, то није баш тако. Треба да се прати неколико препорука када одлучимо да је беремо и користимо. Један од њих је повезан са процесом брања. Ако желимо да прочистимо крви или да избацимо пролећни умор, треба да беремо коприву када месец опада. У пролеће помаже код пролећног умора, зими ће помоћи када смо претерали за празничном храном, а ако смо оптерећени током дана, можемо пробати да заменимо кафу чајем од коприве.
Сакупљање и пиће коприве изгледа једноставно, међутим, то није баш тако. Треба да се прати неколико препорука када одлучимо да је беремо и користимо. Један од њих је повезан са процесом брања. Ако желимо да прочистимо крви или да избацимо пролећни умор, треба да беремо коприву када месец опада.Сакупљање и пиће коприве изгледа једноставно, међутим, то није баш тако. Треба да се прати неколико препорука када одлучимо да је беремо и користимо. Један од њих је повезан са процесом брања. Ако желимо да прочистимо крви или да избацимо пролећни умор, треба да беремо коприву када месец опада.Сакупљање и пиће коприве изгледа једноставно, међутим, то није баш тако. Треба да се прати неколико препорука када одлучимо да је беремо и користимо. Један од њих је повезан са процесом брања. Ако желимо да прочистимо крви или да избацимо пролећни умор, треба да беремо коприву када месец опада.
Чај од коприве
За остало лековито биље је баш обрнуто. Чај од коприве се пије када се месец смањује и то између 15-19 за бољи ефекат. Најбоља је млада, пролећна коприва.
Добро је да одаберете чисто место за брање корпиве. Најбоље ако код тог места има вода близу. Ни у ком случају не треба да се бере у насељеним местима и око пута.
ПОБЕДИ ЖЕЉУ ЗА СЛАТКИШИМА! Најбољи трикови да оставите СЛАТКО! Килограми ће се сами ИСТОПИТИ!
Здравствене предности роткве: Јача имуни систем и кости, побољшава варење и рад бубрега
Напитак који враћа енергију и убрзава метаболизам: Врућа јабуковача ће вас препородити
Запамтите, беру се само врхови коприве, а не цела биљак. Користите рукавице, пошто, иако је здраво, када коприва ожари то много боли.
Можете користити маказе, а сакупљено ставите у кесу. Када је донесете кући, распоредите је на неколико дана у шарени хлад да се осуши.
Осим за лечење и јачање имунитета, коприва се користи и за прављење многих килинарских изазова, који су типични за бугарску кухињу.