ЋУФТЕ као из најбољих СВЕТСКИХ РЕСТОРАНА: Обиље зачина који се савршено уклапају, а кромпир даје посебну АРОМУ
01.09.2023.
08:31
Коментари (0)
Идеалан ручак за последњи радни дан
Потребно је:
- 400 гр кромпира
- 35 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 кашика сира фета
- 1 кашика ајвара
- суви зачин
- алеву паприку
- млевени бибер
- першунов лист
ИЗЛИВЕНА ПИТА СА МЕСОМ: Без кора и спремна за тили час, много боља од оне из пекаре (РЕЦЕПТ)![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/31/bakina_kuhinja_18.jpg?itok=vy-YTATb)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/31/bakina_kuhinja_18.jpg?itok=vy-YTATb)
ИЗЛИВЕНА ПИТА СА МЕСОМ: Без кора и спремна за тили час, много боља од оне из пекаре (РЕЦЕПТ)
р
НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ! Бака открила тајни РЕЦЕПТ за БУРЕК са сиром - хрскавији и укуснији нигде нећете пробати![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/24/bakina_kuhinja_16.jpg?itok=fwFzPhU4)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/24/bakina_kuhinja_16.jpg?itok=fwFzPhU4)
НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ! Бака открила тајни РЕЦЕПТ за БУРЕК са сиром - хрскавији и укуснији нигде нећете пробати
Припрема:
У месо убацити сецкан црни и бели лук, сир, ајвар, зачин. Додати млевену паприку, бибер и першунов лист. Све добро изједначити и правити мале ћуфтице. Кромпир мало обарити са љуском па га очистити и сећи на колутове.
Ђувеч премазати уљем па га обложити доле и један у круг круговима кромпира. Правити ћуфтице па их поређати у круг и средину а између стављати по лист кромпира као на слици. У суд сипати 200 мл куваног парадајза и 100 мл воде. Додати 1 кашичицу кукурзног скроба и мало уља. Измешати жицом и прелити ћуфтице. Пећи на 200 степени Ц око 30-40 минута да течност мало испари. Служити топло. Пријатно!