ĆUFTE kao iz najboljih SVETSKIH RESTORANA: Obilje začina koji se savršeno uklapaju, a krompir daje posebnu AROMU
01.09.2023.
08:31
Komentari (0)
Idealan ručak za poslednji radni dan
Potrebno je:
- 400 gr krompira
- 35 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika sira feta
- 1 kašika ajvara
- suvi začin
- alevu papriku
- mleveni biber
- peršunov list
IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)
IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)
r
NE MORATE DO PEKARE! Baka otkrila tajni RECEPT za BUREK sa sirom - hrskaviji i ukusniji nigde nećete probati
NE MORATE DO PEKARE! Baka otkrila tajni RECEPT za BUREK sa sirom - hrskaviji i ukusniji nigde nećete probati
Priprema:
U meso ubaciti seckan crni i beli luk, sir, ajvar, začin. Dodati mlevenu papriku, biber i peršunov list. Sve dobro izjednačiti i praviti male ćuftice. Krompir malo obariti sa ljuskom pa ga očistiti i seći na kolutove.
Đuveč premazati uljem pa ga obložiti dole i jedan u krug krugovima krompira. Praviti ćuftice pa ih poređati u krug i sredinu a između stavljati po list krompira kao na slici. U sud sipati 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode. Dodati 1 kašičicu kukurznog skroba i malo ulja. Izmešati žicom i preliti ćuftice. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da tečnost malo ispari. Služiti toplo. Prijatno!