Испробајте индијску медицину: Овај лек чисти крв и јетру (РЕЦЕПТ)
Прави детокс.
Горак ghee - нежан пролећни детокс за крв и јетру
Горак укус побољшава све друге укусе, снажи пробавну ватру (агни) и подстиче здрав проток жучи.
КОПРИВА ПОМАЖЕ ДА ЛАКШЕ СМРШАШ: Љута биљка пржи масне наслаге, а ево како је треба користити
ОВО ВОЋЕ СМО СВИ ЈЕЛИ КАО МАЛИ, А НИКО НЕ ЗНА КАКО СЕ ЗОВЕ: Јача бубреге, чисти јетру, а неки тврде да помаже и код канцера
ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: У овим ситуацијама НИКАКО не би требало да ПИЈЕТЕ воду
Горак укус налазимо у свим горким намирницама попут лиснатог зеленог поврћа, корена маслачка, куркуме и цикорије, алое вере, црне чоколаде, разних зачина попут шафрана и кумина, лековитог биља те код већине биљних чајева.
Због своје хладне и суве природе, горак укус има снажан детоксикацијски ефекат на тело.
Горак ghee, познат као "тикта ghrita", традиционална је ајурведска формула која се користи већ хиљадама година.
- оснажује и лечи јетру;
- лековито делује на гуштерачу и слезену;
- прочишћава крв, плазму, масно, нервно и репродуктивно ткиво;
- смирује разна упална стања попут реуматоидног артритиса;
- елиминише накупљене токсичне материје (нарочито у јетри и крви);
- ублажава прекомерну температуру;
- уравнотежује хормоне и шећер у крви;
- побољшава здравље коже и пролепшава тен;
- смирује упалне процесе коже - акне, екцеме, псоријазу, осип, опекотине.
Горак ghee можемо припремити користећи биље нашег поднебља. Савршено време за кориштење овог рецепта је пред крај зиме и почетком пролећа. Ако сами радите свој ghee, припремите га дан раније
Можете користити разно горко и зачинско биље попут траве иве, жалфије, вреска, пелина, коморача, алое вере, зеленог чаја, корена чичка, росопаса итд.
- 1 и 1/2 шоље gheeja
- 1 кашика корена цикорије
- 1 кашика неем праха (опционално)
- 2 каше сикавице
- 2 кашике куркуме у праху
- 1 кашика корена маслачка
- 1/2 кашичица кумина у праху
- 2 зрна црног бибера
Употребите лонац са двоструким дном и користите најслабију температуру како би ghee задржао топлину, а да не провре или загори.
1. Измешајте све суве састојке у посуди.
2.Ghee излијте у посуду са двоструким дном па га лагано загрејте док се не отопи.
3. Додајте све састојке и кувајте на ниској температури 3-4 минуте, повремено мешајући. Ghee не сме заврети!
4. Оставите лонац непоклопљен па наставите све лагано кувати на ниској температури још 20 минута.
5. Пазите цело вријеме да је температура врло ниска јер ghee не сме заврети. Лагана топлина је кључна да би биљке и зачини испустили своја лековита својства.
6. Након 20 минута, склоните лонац са ватре и оставите је пола сата са стране да се охлади.
7. Процедите биљни ghee кроз ситно цедило или газу, у стаклену посуду.
Ваш домаћи, свеже зачињени ghee је спреман за употребу!
Неотворени ghee можете чувати до 6 месеци у фрижидеру. Чим га отворите, најбоље га је потрошити у року од месец дана.
Ујутру не попијте 1-2 кашике отопљеног gheeja, кура би требала трајати најмање 3-5 дана. Након узимања горког gheeja немојте ништа јести следећих 30 минута.
Шести дан куре обавезно прочистите црева (клизмом или рицинусовим уљем) како бисте избацили токсине. Током куре чишћења једите лагану храну попут повртних супа, пиринча или сочива и куваним поврћем.
Свако јутро на празан желудац узмите по 1 кашику горког gheeja помешаног и отопљеног у пола шоље топле воде. Причекајте пола сата пре него што узмете оброк.
Код разних хроничних поремећаја и неравнотеже узимајте горак ghee 2 пута дневно. У случају озбиљних здравствених поремећаја, обавезно се посаветујте са лекаром.
Након две недеље коришћења, паузирајте недељу дана па поновите поступак. С обзиром на то да ghee дубоко продире у ткива и извлачи токсине, обратите посебну пажњу на чишћење црева.
Људи с вата поремећајем и труднице и дојиље требају избегавати употребу горког gheeja. Не препоручује се деци млађој од 13 година.
Конзумирајте горак ghee умерено. Претјерана употреба горког укуса може изазвати мучнину, слабост, вртоглавицу, претерану хладноћу, слабост бубреге и плућа и оштећење ткива.
КИНЕСКИ НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: ОВАКО се највише ШИРИ КОРОНА, а НИСУ кашаљ, кијање ни заражене површине!
ТРИ ТРИКА ПОМОЋУ КОЈИХ ЈЕ АДЕЛ СМРШАЛА: Скинула је 50 КИЛА, а ОВО је било КЉУЧНО!
ПРОВЕРЕНО ДЕЛУЈЕ! Решите се ПРЕЈЕДАЊА уз овај једноставан ТРИК!
БЕЗ ПАНИКЕ! Препознајте на време: Ових 7 симптома упозоравају на ПРЕДИЈАБЕТЕС!
САВЕТ ДОКТОРА ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИО! Наша чувена Нада је прве симптоме приметила 2017. године, ако вам се деси исто - НЕ ЧЕКАЈТЕ