Да ли ГРЕШИТЕ када ПЕРЕТЕ ПЕЧУРКЕ? Ево како их ПРАВИЛНО припремити за термичку обраду да би сачувале укус
Најпопуларније печурке су шампињони и доступни су за куповину током целе године. Користе се за сосеве, за пицу, да се напуни месо, гриловане или пуњене... Милион је начина да их направимо, али да ли знате како треба да се обраде пре кувања или печења?
Неке домаћице их перу, а неке не, и вечита је дилема шта је правилно.
Печурке се пре обраде не перу. Можда вам то не делује као добро хигијенско решење, али не брините. Шампињони се узгајају и беру што је могуће пажљивије, тако да о стандардној прљавштини не може бити говора. Али са прањем постоје потешкоће.
Чињеница је да саме печурке садрже превише воде. Ако их оперете пре употребе оне ће упити још воде коју ће пустити током кувања и тако превише омекшати и њихов укус неће скроз доћи до изражаја. Урадите следећу ствар и биће спремне за коришћење.
Користећи сечиво ножа уклоните посебно контаминирана подручја. Затим печурке темељно обришите салветом или убрусом. Ако су печурке из неког разлога превише прљаве, онда навлажите чисту крпу и лагано их обришите.